Secretele din spatele celebrelor broșe ale Reginei Elisabeta a II-a

Secretele din spatele celebrelor broșe ale Reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta își folosește adesea broșele pentru a transmite un mesaj lumii întregi. Multe dintre piesele prețioase și foarte frumoase au fost predate de-a lungul generațiilor din familia ei, așa că au propria lor poveste de spus.

Un exemplu este broșa coșului de flori (Flower Basket Brooch), care a fost dată reginei în 1948 de părinții ei la nașterea prințului Charles. Ea a purtat-o ​​câteva săptămâni mai târziu pentru primele sale fotografii oficiale.

În 2013, a purtat-o ​​din nou, de data aceasta la botezul strănepotului ei Prințul George. În acel Crăciun, ea și-a ținut discursul anual, având în spatele ei imagini înrămate de la botezul lui George și cu tatăl ei, regele George al VI-lea.

Ca un gest romantic pentru cel care îi este alături de 72 de ani, prințul Philip, regina a sărbătorit cea mai recentă aniversare a nunții lor în noiembrie 2020, purtând (Chrysanthemum Brooch) broșa care simbolizează o crizantemă, împodobită cu safire și diamante. Această broșă a purtat-o în luna lor de miere din 1947. De asemenea, pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a nunții lor, regina a ales Chrysanthemum Brooch.

Mai mult de atât, monarhul își poartă broșele pentru a-și aminti de tot ceea ce a iubit și a pierdut. Brosa Centenarului Rose (The Centenary Rose Brooch) este un astfel de exemplu. Comandată de regină pentru a marca împlinirea a 100 de ani a iubitei sale mame în 2000, broșa care prezintă un trandafir pictat manual (trandafirul Queen Elizabeth Grandiflora, crescut pentru a marca încoronarea reginei), înconjurat de 100 de diamante, a fost purtată pentru a ține discursul de Crăciun în 2002, la doar câteva luni după moartea mamei sale.

O altă broșă pe care regina o poartă sentimental în cinstea mamei sale este Brosa Courtauld Thomson Scallop-Shell, deoarece era preferată a Reginei Mame. Broșa reprezintă o scoică împodobită cu diamante, cu o perlă rotundă. În februarie 2009, Regina a purtat-o ​​pentru a dezvălui o statuie a mamei sale situată într-un Mall .

Pe lângă faptul că își poartă broșele în scopuri sentimentale, regina le folosește și ca gest diplomatic în călătoriile sale în străinătate. Este un sfat vestimentar pe care i l-a transmis și lui Kate Middleton, care a împrumutat brosa Queen’s Diamond Maple Leaf în timpul primului său turneu în țară în 2011 și din nou în 2016.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete