Sculptra – Un nou aliat al tineretii

De curand s-a lansat si la noi Sculptra, un tratament de modelare a volumului facial si/sau corectarea ridurilor si santurilor moderate sau severe datorate procesului de imbatranire.

Efectele Sculptra au fost dovedite intr-un studiu comparativ, in grupuri paralele, efectuat pe 233 de pacienti. Acestia au primit fie Sculptra, fie un derivat de colagen uman aprobat pentru tratamentul cutelor. Tratamentele au fost administrate la interval de 3 saptamani, cate 4 sesiuni de tratament.

Pacientii care au primit Sculptra au mai fost urmariti inca 12 luni. Efectele tratamentului cu Sculptra s-au mentinut pana la 25 de luni dupa ultima sesiune de injectare, in timp ce derivatul de colagen uman a fost eficace numai pana la 3 luni. Nu s-au raportat efecte adverse in acest studiu la nici unul dintre tratamente.

Cel mai frecvent au aparut reactii pe termen scurt la locul injectilor de tip sangerare, roseata echimoza, hematom chiar si un usor edem localizat, in ambele grupe de tratament. Marea majoritate a acestor reactii s-au rezolvat fara tratament. Iata ce spun specialistii despre acest nou produs injectabil :

"Sculptra este un produs care asigua reconturarea fetei afectata de imbatranire. Volumul pierdut este inlocuit de tesut propriu, care se dezvolta treptat dupa injectarea Sculptra.", a spus D-na Dr. Mihaela Leventer, Presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala (SRME).

" Sculptra – un instrument medical pretios in restabilirea armoniei si volumelor fetei ce ne ajuta sa dobandim un plus de frumusete si sa pastram pentru mai mult timp un chip mai tanar, fara bisturiu.", a spus D-na Dr. Dana Jianu, Vicepresedinte al Societatii Romane de Chirurgie Estetica.

In ce consta acest tratament?

Sculptra este un produs injectabil, care contine microparticule de acid poli-L-lactic, un polimer sintetic. Acidul poli-L-lactic este fost folosit pe scara larga de peste 30 de ani in compozitia anumitor produse fiind netoxic chiar in cantitati mari in organism. Sculptra este un produs biocompatibil si biodegradabil.

Cum actioneaza?

Sculptra se injecteaza in dermul profund sau in tesutul subcutanat. Dupa injectare particulele de acid poli-L-lactic produc stimularea progresiva a sintezei de colagen de catre organismul uman, acest proces conducand la corectarea depresiunilor de la nivelul tegumentului, efectul fiind vizibil la 4-6 saptamani de la administrare.

INDICATII

Sculptra are o gama larga de indicatii in medicina estetica, in special pentru corectarea diferitelor tipuri de depresiuni prezente la nivelul pielii: riduri, cute si anumite cicatrici. De asemenea, Sculptra este indicata pentru refacerea pierderilor majore de tesut gras, caracteristice procesului natural de imbatranire sau cauzate de diverse afectiuni specifice. Sculptra se poate injecta in zonele: pometi, santul lacrimal, obraji, cutele nazolabiale, linia mandibulara, barbia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete