Sculptra – Un nou aliat al tineretii

Sculptra – Un nou aliat al tineretii

De curand s-a lansat si la noi Sculptra, un tratament de modelare a volumului facial si/sau corectarea ridurilor si santurilor moderate sau severe datorate procesului de imbatranire.

Efectele Sculptra au fost dovedite intr-un studiu comparativ, in grupuri paralele, efectuat pe 233 de pacienti. Acestia au primit fie Sculptra, fie un derivat de colagen uman aprobat pentru tratamentul cutelor. Tratamentele au fost administrate la interval de 3 saptamani, cate 4 sesiuni de tratament.

Pacientii care au primit Sculptra au mai fost urmariti inca 12 luni. Efectele tratamentului cu Sculptra s-au mentinut pana la 25 de luni dupa ultima sesiune de injectare, in timp ce derivatul de colagen uman a fost eficace numai pana la 3 luni. Nu s-au raportat efecte adverse in acest studiu la nici unul dintre tratamente.

Cel mai frecvent au aparut reactii pe termen scurt la locul injectilor de tip sangerare, roseata echimoza, hematom chiar si un usor edem localizat, in ambele grupe de tratament. Marea majoritate a acestor reactii s-au rezolvat fara tratament. Iata ce spun specialistii despre acest nou produs injectabil :

"Sculptra este un produs care asigua reconturarea fetei afectata de imbatranire. Volumul pierdut este inlocuit de tesut propriu, care se dezvolta treptat dupa injectarea Sculptra.", a spus D-na Dr. Mihaela Leventer, Presedintele Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala (SRME).

" Sculptra – un instrument medical pretios in restabilirea armoniei si volumelor fetei ce ne ajuta sa dobandim un plus de frumusete si sa pastram pentru mai mult timp un chip mai tanar, fara bisturiu.", a spus D-na Dr. Dana Jianu, Vicepresedinte al Societatii Romane de Chirurgie Estetica.

In ce consta acest tratament?

Sculptra este un produs injectabil, care contine microparticule de acid poli-L-lactic, un polimer sintetic. Acidul poli-L-lactic este fost folosit pe scara larga de peste 30 de ani in compozitia anumitor produse fiind netoxic chiar in cantitati mari in organism. Sculptra este un produs biocompatibil si biodegradabil.

Cum actioneaza?

Sculptra se injecteaza in dermul profund sau in tesutul subcutanat. Dupa injectare particulele de acid poli-L-lactic produc stimularea progresiva a sintezei de colagen de catre organismul uman, acest proces conducand la corectarea depresiunilor de la nivelul tegumentului, efectul fiind vizibil la 4-6 saptamani de la administrare.

INDICATII

Sculptra are o gama larga de indicatii in medicina estetica, in special pentru corectarea diferitelor tipuri de depresiuni prezente la nivelul pielii: riduri, cute si anumite cicatrici. De asemenea, Sculptra este indicata pentru refacerea pierderilor majore de tesut gras, caracteristice procesului natural de imbatranire sau cauzate de diverse afectiuni specifice. Sculptra se poate injecta in zonele: pometi, santul lacrimal, obraji, cutele nazolabiale, linia mandibulara, barbia.

INGRIJIREA POST-TRATAMENT

Pacientul trebuie sa primeasca urmatoarele instructiuni de ingrijire post-tratament:

  • Aplicarea pungilor cu gheata pe aria tratata timp de cel putin 24 de ore dupa tratament, de mai multe ori pe zi, pentru a reduce edemul
  • Evitarea contactului direct intre gheata si piele.
  • Masarea ariei tratate timp de cateva zile dupa tratament folosind o lotiune hidratanta
  • In practica medicala, unii medici recomanda ca pacientii sa-si faca masajul timp de cinci minute, de cinci ori pe zi, timp de cinci zile.
  • Evitarea expunerii la soare si/sau la lampile UV.
  • Se poate aplica machiajul la cateva ore post-tratament, daca nu apar complicatii (de exemplu sangerarea la locul de injectare).

IN PREZENT, INFORMATII DESPRE SCULPTRA PENTRU PACIENTII INTERESATI POT FI SOLICITATE URMATORILOR MEDICI:

DR. MIHAELA LEVENTER
Medic primar dermatolog
Doctor in stiinte medicale
Clinica Dermasyle – Bucuresti
Contact: 021 3106507

DR. DANA JIANU
Medic Primar Chirurgie plastica – Estetica
Doctor in stiinte Medicale
Centrul Medical ProEstetica – Bucuresti
Contact: 021 2317795
e-mail: office@proestetica.ro

PROF. UNIV. DR. ANCA ZBRANCA
Medic Primar Dermatologie
Doctor in stiinte Medicale
Clinica Roderma – Iasi
Contact:0232 218234

PROF. UNIV. DR. TOMA T. MUGEA
Medic Primar Chirurgie plastica – Estetica
Doctor In Stiinte Medicale
Sef disciplina chirurgie plastica si estetica Facultatea de Medicina Oradea
Clinica Medestet Cluj Napoca
Contact:0264 414677

PROF. UNIV. DR. TIBERIU BRATU
Sef disciplina chirurgie plastica UMF Timisoara
Sef clinica Chirurgie Plastica Timisoara
Clinica Brol Timisoara
Contact:0256 221009

CONF. UNIV. DR. FLORIAN BODOG
Prodecan Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea
Membru in Consiliul National al Societatii Romane de Chirurgie Estetica
Spitalul Pelican Oradea
Contact:0744 831234

DR. RAZVAN TEODOREANU
Medic Specialist Chirurgie Plastica si Reconstructiva
Spitalul Clinic de Urgenta – Bucuresti
Contact:021 5992300 int. 128

Text: Ilinca Franc.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete