Școlile postliceale sanitare din România vor fi verificate riguros. Ministrul Ecaterina Andronescu: “Nu scapă nimeni”

școlile postliceale sanitare din România vor fi verificate

Scandalul diplomelor false ia amploare. De data asta, implicați nu sunt medici falși, ci asistenți medicali falși. Aflat într-o vizită oficială la Buzău, ministrul Educației a anunțat că toate școlile postliceale sanitare din România vor fi verificate la sânge. Ministerul Educației a fost sesizat de autoritățile din Suedia în legătură cu o diplomă care nu ar fi fost adevărată. 

În perioada următoare, școlile postliceale sanitare din România vor fi verificate

Conform www.digi24.ro, Ecaterina Andronescu a anunțat că aceste controale au început deja în unele județe, dar nu peste tot, din cauza lipsei de personal. Cert este că nicio unitate școlară de acest fel nu va scăpa neverificată: “Vor fi controale în toată ţara. Au început în mai puţine judeţe că atâta personal avem. A apărut o diplomă care nu ar fi fost adevărată, o situaţie în Suedia. Ne-au contactat şi pe noi la minister şi de aceea verificăm toate şcolile sanitare postliceale. Am vrea nicăieri să nu găsim lucrurile care să fie în derapaj. Toate şcolile postliceale sanitare vor fi verificate. Nu scapă nimeni… în sensul pozitiv al lucrurilor. Dacă sunt lucruri de îndreptat trebuie să fie îndreptate. Să nu credeţi că o şcoală e ţintă, ci că prin procesul de control trec toate şcolile postliceale sanitare“, a spus ministrul.

Cum a început scandalul diplomelor false ale asistenților medicali

Conform www.edupedu.ro, scandalul asistentelor false cu diplome eliberate în România a izbucnit în noiembrie 2018, când televiziunea publică din Suedia a difuzat un reportaj care vorbea despre cazurile unor asistente medicale care “studiaseră” la postliceale din România, cu diplome recunoscute de statul român, dar fără pregătire reală.

Jurnaliștii suedezi au confruntat câțiva dintre asistenții falși proveniți din România. Aceștia au recunoscut că nu au participat la cursuri medicale. Este cazul lui Alex',  asistent medical la Spitalul Universitar Sahlgrenska din Gothenburgd. După difuzarea reportajului, unii dintre foștii colegii ai lui Alex' le-au declarat jurnaliștilor suedezi că, în momentul în care acesta a fost angajat, nu avea cunoștințe de bază necesare în meseria de asistent, cum ar fi să măsoare o tensiune arterială.

Reportajul susținea că falsul a fost posibil din cauza școlilor postliceale aprobate de statul român. În momentul în care jurnaliștii suedezi au dezvăluit frauda, Ministerul Educației era condus interimar de Rovana Plumb. Aceasta a trimis corpul de control în anchetă.

Într-o intervenție la televiziunea publică suedeză, ministrul Ecaterina Andronescu a făcut următoarele precizări: “Am chemat corpul de control și i-am rugat să fixeze un control la toate școlile postliceale sanitare, indiferent dacă sunt de stat sau particulare, și le-am atras atenția că acolo unde sunt nereguli școala trebuie să se închidă“, a spus ministrul, conform www.edupedu.ro.

Citeste si

Cadrele didactice sunt nevoite să admită că utilizarea tehnologiei se face și în scop educațional

Elevii vor primi vouchere pentru echipament sportiv

Mesajul unei mame către ministrul Educației: Şi după ce le furăm copilaria, ce să vedeţi doamna ministru, vine clasa a V-a şi ne lovim de o crudă realitate'

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie