Scoici in stil marinaresc

In loc de vin alb, ca in reteta originala, noi am ales vermut alb, pentru un plus de savoare.

6 portii (ca antreu) sau 4 portii (ca fel principal)
Timp de gatit: 25 min.
160 calorii, 5 g grasimi per portie (pentru 6 portii)
250 calorii, 8 g grasimi per portie (pentru 4 portii)

Mod de preparare:

  1. 1 Pentru a spala scoicile, treceti-le sub jet de apa rece si razuiti „firele“ cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide. Nu gatiti decat midiile complet inchise si nu consumati decat midiile complet deschise.
  2. 2 Topiti untul intr-un vas larg si caliti ceapa timp de 10 minute la foc mic, pana se inmoaie. Adaugati usturoiul si continuati sa tineti pe foc inca 2 minute. Presarati sare si piper negru, proaspat macinat. Adaugati vermutul si apa. Acoperiti vasul cu un capac si fierbeti timp de 2 minute.
  3. 3 Adaugati scoicile si rosiile si fierbeti 3-4 minute, scuturand vasul din cand in cand, pana se deschid scoicile. Daca este necesar, continuati fierberea inca 1 minut. Presarati patrunjelul si serviti. Nu serviti acele scoici care raman totusi inchise.

Sugestie ava
Pregatiti scoicile pentru gatit cu o zi inainte. Spalati-le si curatati-le, asezati-le intr-un vas acoperit cu un servet umed si pastrati-le la rece.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare