Schimbări de efect pentru un living elegant

Livingul este imaginea casei tale, iar amenajarea din această încăpere trebuie să fie în ton cu personalitatea ta, să se potrivească stilului tău de viață și să fie, în egală măsură, valoroasă din punct de vedere estetic și confortabilă. 

Totodată, fiind o cameră specială, pe care o folosesc toți cei dragi pentru a se simți bine împreună, multifuncționalitatea este un aspect important. Află ce schimbări creative poți face în sufragerie pentru a-i da un plus de eleganță și originalitate. 

Cum poți avea podele perfecte

Dacă vrei să faci o serie de schimbări în camera de zi, începe cu pardoseala. Una dintre cele mai bune soluții o reprezintă parchetul realizat doar din lemn, pentru că dă amplitudine spațiului, creează o atmosferă caldă și conferă un plus de eleganță. 

Acestea nu sunt singurele avantaje pe care le are parchetul din lemn. Astfel, este remarcabilă rezistența la zgârieturi și pete, datorată stratului de email protector și grosimii de 10 mm a plăcilor de parchet. Prin definiție, camera de zi are trafic intens, dar parchetul, pus în evidență de covoare care să delimiteze zonele de interes, este o soluție rezistentă, pentru care ai o garanție de 30 de ani, și ușor de întreținut. 

Indiferent de nuanța aleasă, parchetul poate fi integrat în orice stil de design, de la cel modern, minimalist, până la cel eclectic, și se instalează foarte ușor, prin sistemul de fixare cu click (DropLock). Merită specificat și faptul că o astfel de pardoseală naturală beneficiază de o clasificare de tip A+ în ceea ce privește emisiile indoor, detaliu important pentru siguranța mediului interior. Așadar, alege un parchet masiv din lemn precum stejarul și fă schimbări inspirate în livingul tău.

Ce culori sunt potrivite pentru camera de zi

Dacă pereții sufrageriei tale sunt vopsiți în aceeași culoare, află că una dintre regulile fundamentale în amenajările interioare cu stil spune că, pe lângă o nuanță principală, trebuie adăugate alte două culori, una secundară și alta de accent. Dacă primele două trebuie să fie din aceeași gamă cromatică, a treia se alege dintre cele de contrast, pentru a marca volumele și a pune în evidență spațiul.

Tot o politică de culoare este și contrastul care poate fi creat între nuanța aleasă pentru pereți și cea a pardoselii. Pentru pereți colorați deschis, cel mai potrivit este un parchet din lemn sau laminat în tonuri închise și intense. Ia în calcul că livingul capătă un plus de eleganță atunci când tonul parchetului este în armonie cu cel al celorlalte elemente din lemn de la uși și ferestre. Se realizează, în felul acesta, o unitate cromatică foarte plăcută. 

Revenind la culori, trebuie spus că cele mai frumoase camere de familie sunt cele luminoase, unde culoarea principală este bejul, cremul, rozul pudrat sau galbenul pal, dar și cele unde se folosesc nuanțe de gri perlat, pe care îl poți înveseli cu tonuri de accent intense de roșu, galben sau verde.

Cum faci camera mai luminoasă

Lumina naturală sau artificială este esențială în camera de zi, mai mult decât în oricare altă încăpere din casă. Renunță la clasicele draperii masive și pune în evidență ferestrele cu perdele fine, care să lase lumina să inunde camera. O regulă de bază spune că acestea trebuie să aibă aceeași nuanță cu cea a pereților sau să fie complet albe. Reține că perdelele simple, bogate, cu aspect fluid sunt cele mai elegante. 

Pe de altă parte, este bine ca sursele de lumină artificială să fie așezate la trei niveluri, pentru a crea o scenografie complexă și a da amplitudine spațiului. Este util să nu te limitezi doar la plafonieră. Aceasta trebuie completată cu aplice, poziționate 1,70-1,80 înălțime față de pardoseală, și lămpi sau lampadare care să puncteze zonele de interes din camera de zi. 

Lumina este amplificată de culorile deschise și de suprafețele lucioase, cum ar fi un parchet din lemn cu finisaj lucios, acesta fiind și unul dintre secretele pentru a crea senzația de luminozitate într-o cameră mai întunecată, pentru că poziția pe care o are față de soare nu e avantajoasă. 

Piese de mobilier esențiale într-un living elegant

Fiecare cameră este definită prin piesele fundamentale de mobilier. Camera de zi nu face excepție, iar pentru un living elegant aceste elemente de bază sunt reprezentate de canapea și zona socială, ansamblul dedicat divertismentului (televizor, sisteme audio). Poți face schimbări și din această perspectivă, adăugând, în funcție de spațiul de care dispui, o zonă pentru luat masa (dining), un spațiu de depozitare deschis pentru cărți, care să înlocuiască biblioteca de dimensiuni mari, ce acoperă un perete întreg.

Multifuncționalitatea din camera de zi nu afectează eleganța spațiului și nici invers. Între cele două componente se poate stabili un echilibru. Astfel, canapeaua extensibilă poate transforma livingul în loc de odihnă ocazional, un colț retras poate fi loc de lectură sau biroul de acasă, iar masa de dining poate să fie spațiu pentru lecții pentru copii sau diferite activități (jocuri de societate, spațiu de lucru).

Armonia culorilor, echilibrul detaliilor, piese de mobilier proporționale cu volumul camerei, dar și evitarea aglomerării inutile și utilizarea materialelor naturale vor duce la realizarea unei ambianțe elegante, confortabile și funcționale. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu BricoDepot

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial