Scandal pe scena politică: Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu

Miercuri dimineață, Vlad Voiculescu a fost demis din funcția de Ministru al Sănătății de către premierul Florin Cîțu. De asemenea și secretarul de stat din aceeași instituție, Andreea Moldovan, a fost demisă.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății.

Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi', a fost declarația premierului Florin Cîțu, într-un comunicat de presă.

Această schimbare de la Ministerul Sănătății are loc la doar două zile de la tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioasă „Victor Babeș'. Din cauza unei defecțiuni la aparatele de oxigen, trei pacienți infectați cu Covid-19 și-au pierdut viața.

Mai mult decât atât, și scandalul de la Spitalul de Ortopedie Foișor, transformat peste noapte în spital Covid-19 a fost un plus pentru demiterea lui Voiculescu.

Andreea Moldovan a fost demisă din cauza unor declarații ce l-au nemulțumit pe premierul Cîțu, privind carantinarea României timp de o lună, dar și noile criterii privind carantinarea localităților publicate în Monitorul Oficial.

Noul ministru intermar la sănătate va fi Dan Barna. Acesta a mers marți la conferința de presă a lui Vlad Voiculescu pentru a-i arăta susținerea. De asemenea, la începutul săptămânii, Barna declara că se exclude varianta unei demiteri.

„Există o susţinere la nivelul actualului ministru Vlad Voiculescu, care se va reflecta, bineînţeles, şi în perioada următoare. Vlad continuă la Ministerul Sănătăţii, nu a fost niciun moment în discuţie în coaliţie ideea ca Vlad să fie demis sau să se retragă. Obiectivul general al coaliţiei şi al nostru, al fiecăruia dintre noi, este ca acele obiective pe care le avem în programul de guvernare să devină realitate', a spus Barna, citat de Digi 24.

Cel care ar putea fi în fruntea Ministerului Sănătății este deputatul USR-PLUS de Arad Adrian Wiener.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri