Saturn retrograd ne supune la un test de responsabilitate

Analiza astrologica a influentei energetice a planetei Saturn ne arata lectia de viata cea mai importanta a nativului, cu care acesta se intalneste in repetate randuri in cursul vietii sale, in situatii care refac acelasi context, dar in conditii diferite de abordare si dificultate.

De asemenea, aceasta analiza ne ajuta sa descifram modul in care nativul valorifica oportunitatile de a invata aceasta lectie precum si cum foloseste acest instrument in procesul propriei transformari.

Tranzitul lui Saturn prin semnul Scorpionului (vreme de inca doi ani) ne va ajuta sa renastem, printr-o transformare complexa, totala, trecand mai intai prin faza de dispersie, pana la ruperea oricarei forme de atasament emotional afectiv.

Prin aspectele formate in tranzit, influenta sa energetica declanseaza starea interioara necesara pentru a stopa involutia datorata erorilor sau alegerilor gresite si, daca ne invatam lectiile ne rasplateste prin forta spirituala si tarie de caracter, ca urmare a eliminarii blocajelor si a curgerii libere a energiilor saturniene.

In perioadele sale de retrogradare, Saturn ne ofera ocazia de a descoperi greselile pe care le facem cu privire la semnificatiile pe care le are in propria tema natala, in corelare cu semnificatia zonei din astrograma tranzitate (semn si casa).

Acest lucru se realizeaza prin reeditarea unor situatii in care noi am facut anumite greseli.

Rolul acestor situatii este sa ne ajute sa ne observam si sa ne analizam atent, sa intelegem mecanismul care o genereaza o situatie si sa o evitam/corectam pe loc, sau la urmatoarea reluare a experientei – moment ce se produce, de regula, dupa revenirea planetei in mers direct.

Putem evita repetarea unei greseli, sau putem corecta un rezultat nedorit, folosind influenta energetica a planetei Saturn, prin acceptarea schimbarii pe care aceasta o aduce, prin acceptarea constrangerilor care compenseaza diferite datorii (inclusiv din alte vieti), prin manifestarea rabdarii si a tenacitatii, asumarea responsabilitatilor, prin disciplina si maturitate.

Cei care sunt preocupati de propria evolutie spirituala pot folosi tranzitele planetei Saturn peste zonele importante ale astrogramei natale pentru a-si dezvolta increderea in sine, prin intelegerea rostului constrangerilor, fara a regreta restrictia la care sunt supusi, dar folosind-o pentru a-si largi viziunea asupra propriei evolutii precum si pentru a redescoperi constiinta colectiva.

Urmeaza o perioada de crestere energetica in cadul ciclului curent al fazelor Lunii.

Duminica 17 februarie 2013 ne confruntam cu primul patrar : cuadratura Soare – Luna, pe fondul unei colaborari constructive intre planetele Marte si Saturn. Este important sa ne pastram detasarea emotionala, pentru a folosi intelept forta impulsului de a actiona.

Luni seara Soarele intra in semnul Pestilor si construieste o conjunctie cu Neptun. Pe parcursul acestui tranzit prin semnul Pestilor, noi vom cauta sa ne redescoperim confortul propriului interior. Este posibil sa se manifeste o predispozitie catre interiorizare, catre autoanaliza, catre mistic si ocult.

De asemenea se poate accentua nevoia de a intelege mai mult viata si conexiunea noastra cu natura si cu planul divin. Este perioada “dezmortirii” energiilor, iar interiorizarea are ca scop subconstient trezirea sentimentelor.

Activitatile noastre precum si experientele de viata ne cer sa manifestam hotarare si mai multa concentrare pe scopul propus. Exista posibilitatea sa devenim mai sensibili, mai visatori, poate chiar sa avem momente de confuzie sau ezitare, toate acestea in functie si de tranzitele personale ale fiecaruia dintre noi, raportate la harta natala a fiecaruia.

Intreaga saptamana ne propune o transformare de fond cu caracter spiritual, in educatie si in derularea modului de viata. Imaginatia devine mai vie si mai bogata, intuitia functioneaza mai bine si noi simtim o mai mare incredere in fortele proprii.

Primele zile ale saptamanii sunt foarte creative si inspirate, putem construi dar, cu ceva mai multa atentie la sincronicitatea fazelor de actiune, pentru ca retrogradarea lui Saturn ne cere responsabilitate si implicare personala la un nivel foarte inalt.

Apoi, spre sfarsitul saptamanii, traversam o perioada de efort maxim, este posibil sa ne implicam total in proiectele noastre, sa fim solicitati prin situatiile create sau pur si simplu sa avem imboldul de lucra mai mult sau pe mai multe directii de dezvoltare.

Astrolog Ana Gabriela Tautu

Astro Mercur – http://astromercur.blogspot.com/

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Astromania