Sardinia – cea mai frumoasă parte a Italiei

Sardinia1

Insula Sardinia îţi oferă un peisaj dominat de munţi şi coline ce coboară lin spre marea mărginită de plajele albe, cu nisip fin! Aici vei simți că vrei să rămâi pentru totdeauna! Iată ce ai putea să faci în Sardinia:

Vizitează vestigiile nuragice!

Nuraghi, uimitoarele construcţii de piatră, cu scări interioare, camere de locuit, ziduri enorme şi turnuri din piatră pot fi găsite doar în Sardinia. Aceste edificii vechi de mii de ani sunt construite din blocuri de bazalt aşezate unele peste altele, fără niciun pic de mortar, dar cu o excepţională ştiinţă a construcţiei.

Utilitatea acestor structuri este necunoscută, dar mulți istorici cred că au fost folosite fie ca temple religioase, fie ca fortificații militare.

Cea mai cunoscută structură, Nuraxi Su Barumini, situată la aproximativ 60 de kilometri nord de Cagliari, capitala Sardiniei, a fost declarată Patrimoniu Mondial al UNESCO.

Sardinia Beach(1)

Bucură-te de plajele minunate ale Sardiniei!

Unele dintre cele mai frumoase plaje ale Mării Mediterane se află în Sardinia: Cala Gonone, Li Coggi sau Costa Smeralda apar în mod constant în topul celor mai bune plaje din lume ale revistelor internaționale și site-urilor de turism.

Cu toate acestea, plaja cea mai apreciată de localnici este de La Pelosa, aproape Stintino, la aproximativ 50 de kilometri nord de aeroportul Alghero. De obicei, micul oraș Stintino are doar 1.200 de locuitori, dar acest număr este mult mai mare în timpul verii, când mii de turiști vizitează Sardinia.

Sardinia3

Delectează-te cu băuturile și mâncărurile locale!

Arome foarte puternice, mirosuri şi gusturi anume definesc această minunată insulă mediteraneeană: de la parfumul rozmarinului, mentei şi lavandei sălbatice ori mirosul îmbietor al pâinii proaspăt scoase din cuptor la gustul înţepător al unor brânzeturi specifice zonei.

Vinul roșu local, Cannonau, merge de minune cu porcheddu (friptură din purcel de lapte), culurgiones (paste ravioli cu brânză pecorino și mentă), aragosta (homar), carasau (un tip de pâine crocantă subțire) și alte produse tradiționale ale gastronomiei din Sardinia. Restaurantul local Su Combidu, situat în centrul orașului Cagliari, este un loc minunat pentru a explora diferite gusturi ale Sardiniei, dar poți găsi multe alte restaurante tradiționale pe întreaga insulă.

Autor: Cristina Nicolae

Oferta sejur Sardinia pe www.christiantour.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta