Sărbătoare mare pe 21 decembrie. O mulțime de români își sărbătoresc onomastica

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, pe data de 21 decembrie, românii o sărbătoresc pe Sfânta Muceniţă Iuliana. Această zi este una foarte importantă și asta pentru că o mulțime de români își serbează ziua numelui.

Cine a fost Sfânta Muceniță Iuliana?

Sfânta Muceniță Iuliana era din Nicomidia și s-a născut într-o familie înstărită. Părinții ei au vrut ca ea să se căsătorească cu  un senator elin, cu numele Eleusie. Pentru că nu își dorea acest lucru, Sfânta Muceniță Iuliana a căutat să amâne momentul, inventând tot felul de scuze. Aceasta i-a spus senatorului: “Nu mă mărit cu tine, până nu ajungi prefectul cetăţii”. După ce a ajuns prefect, sfânta i-a zis iarăşi: “N-am să primesc să mă mărit cu tine, dacă nu treci de la slujirea idolilor la credinţa creştinilor”, potrivit calendar-ortodox.ro.

Pentru fapta sa, tânăra a fost aspru pedepsită. Tatăl ei a dat-o pe mâna prefectului. Acesta a chinuit-o și a aruncat-o într-o temniță. În timp ce era închisă, Sfânta Muceniță Iuliana a fost îndemnată de diavol să creadă în idoli, dar aceasta nu și-a pierdut credința în Hristos. Pentru a o pedepsi, Sfânta Muceniță Iuliana a fost închisă într-un cuptor încins și imediat acesta s-a răcit. După această minune,  cinci sute de bărbaţi împreună cu o sută treizeci de femei au crezut în Hristos şi au fost tăiaţi cu sabia. După ce a fost supusă unor chinuri greu de imaginat, Sfânta Muceniță Iuliana a fost tăiată cu sabia.

La noi în țară, o mulțime de femei și bărbați poartă numele Sfintei Mucenițe Iuliana, iar astăzi aceștia își serbează onomastica.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Acatistul Sfântului Elefterie, rugăciunea pe care orice credincios ar trebui să o rostească astăzi

Cele mai frumoase colinde de Crăciun! Cântă-le alături de copii de sărbători și bucură-te

Tradiții și obiceiuri de Crăciun

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate