Santorini, un magnet pentru îndrăgostiții din toată lumea

Santorini, un magnet pentru îndrăgostiții din toată lumea

Descrisă de Lonely Planet ca fiind supermodelul Greciei, Santorini întrece orice limită a imaginației datorită caselor boeme zugrăvite în alb cu acoperișuri albastre, care se ridică la circa 500 de metri deasupra nivelului mării, dominând linia de orizont a cerului.

Destinația de văzut măcar o dată în viață

În fiecare an, în Santorini ajung mai bine de 1,5 milioane de turiști care descoperă imaginea perfectă a unei insule grecești, aflată în top 10 cele mai spectaculoase și boeme destinații din lume.

Santorini este una dintre cele mai fotografiate insule, dar și printre cele mai căutate destinațiile europene destinate romanticilor și cuplurilor pentru luna de miere. Foarte mulți artiști ai lumii, care au vizitat frumoasa insulă vulcanică, au dezvăluit că din Oia poți admira cel mai frumos apus de soare din lume…

Peisaje desprinse din cărțile poștale

Imaginea la amurg este una apoteotică, pe fundalul vulcanului și a cerului luminos care se pierde în infinitul albastru al Mării Egee, se ridică maiestuoase culmi roșiatice și negre în vârful cărora tronează sute de case albe, biserici și catedrale cu cupole albastre și podgorii de viță de vie.

La baza dealurilor vulcanice și a stâncilor roșii precum focul, se întind plaje mici, cu pietriș sau bolovani în nuanțe dintre cele mai spectaculoase: negru, roz, alb, argintiu sau galben precum spicul grâului, mângâiate de ape azurii diafane, cu valuri spumoase pline de bogății.

În Fira, capitala insulei Santorini, străduțele încâlcite și în trepte sunt pline ochi de cafenele, de buticuri cochete și de artiști. De aici îți poți cumpăra tablouri, picturi care înfățișează insula, o frumusețe descrisă în imagini care pălește în fața adevăratei realități. Mulți au încercat să descrie locul, dar cei mai mulți au eșuat, răpuși de aerul romantic de nedescris al acestui loc incredibil.

De Mădălina Isar

Oferte de vacanta Santorini

Hotel Zeus 3* – tarife de la 396 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel- aeroport, asistenta turistica. *Oferta Speciala – Taxe de Aeroport Gratuite!!! Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vacanta