Samuel Silva, supermodelul care suferă de o afecțiune genetică rară a pielii: „Atrage foarte mult atenția în public”

Piebaldismul este o afecțiune genetică rară care poate afecta oameni de toate națiunile și care poate fi întâlnită în familii întregi. Cea mai notabilă trăsătură pe care o au în înfățișare persoanele cu această afecțiune este o porțiune triunghiulară de păr care nu are niciun pigment de culoare, localizată de obicei pe fruntea oamenilor. Samuel Silva, în vârstă de 9 ani, suferă de piebaldism la fel ca mama sa.

Micuțul a transformat această afecțiune într-un accesoriu frumos pe care acum îl afișează ca model.

Samuel Silva s-a născut cu o afecțiune genetică rară a pielii care provoacă o deficiență de melanină, ceea ce a dus la apariția unor pete albe pe piele și păr. Acest lucru, împreună cu petele depigmentate de pe pielea sa, l-a transformat într-un subiect de atenție nedorită. Atât băiatul, cât și familia sa se confruntă cu o mulțime de priviri, comentarii și alte reacții, iar acest lucru a reprezentat o adevărată provocare pentru familie.

„Samuel atrage foarte mult atenția în public, de exemplu atunci când este fără tricou pe plajă și i se pot vedea petele albe pe tot corpul. Străinii pun o mulțime de întrebări ciudate, dar ne-am obișnuit și explicăm pur și simplu ce este piebaldismul”, a declarat unchiul lui Samuel, potrivit Bright Side.

Băiețelul a moștenit piebaldismul de la mama și bunica sa, care au amândouă semne similare. Femeile știu cu siguranță despre lupta care vine odată cu această afecțiune. Bunica lui Samuel, Dona, a fost nevoită să se acopere cu bluze cu mâneci lungi și pantaloni, iar mama lui a căpătat porecle nedorite.

Inițial, părinții băiatului încercau să îl facă să arate ca ceilalți copii. I-au ras părul pentru a-i ascunde „creasta albă”, dar, pe măsură ce timpul a trecut, au decis că fiul lor ar trebui să își accepte afecțiunea. Pentru a-l ajuta și pentru a-i ridica stima de sine a băiatului, părinții au creat un cont de Instagram, care i-a adus în cele din urmă lui Samuel un contract de modeling.

samuel-silvaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 8

Samuel a devenit celebru atunci când o agenție de modeling pentru copii, numită Sugar Kids, a aflat de acest băiat unic și a luat legătura cu părinții săi în 2019. De atunci, băiatul brazilian excepțional a fost prezentat în Junior Style London, Bazaar Kids și Dixie Magazine. De asemenea, a apărut la Săptămâna Modei din Toronto, la Săptămâna Modei din Paris și la Săptămâna Modei pentru copii din Londra, pășind cu mândrie pe rampă ca un model adevărat.

Acum, băiatul își iubește cu adevărat unicitatea și acceptă fiecare trăsătură care îl face diferit. El se referă la semnele sale de pe piele și păr ca fiind „pete frumoase”. Unchiul său spune că este foarte artistic, îi place foarte mult să meargă pe podium și adoră să pozeze pentru ședințe foto.

„El chiar prosperă. Îi place să fie în centrul atenției și să călătorească. El a devenit imaginea acceptării și incluziunii în industria modei pentru copii și sperăm că și alți copii care se simt diferiți în ceea ce-i privește vor vedea cât de bine se descurcă Samuel și se vor simți bine în legătură cu propriile trăsături. A fi diferit nu este ceva ce ar trebui să ascundem, trebuie să îl acceptăm, la fel ca Samuel”, a mărturisit Julio, unchiul băiatului, potrivit sursei citată mai sus.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate