Sâmburele de avocado face minuni pentru sănătatea ta. Ce boli poți evita dacă îl consumi?

sâmburele de avocado

Fructul de avocado este recomandat de nutriționiști pentru proprietățile sale, având un efect puternic în combaterea colesterolului. Cu toate că este introdus în foarte multe diete și regimuri care promovează un stil de viață sănătos, foarte puține persoane știu că nu doar miezul acestuia poate fi consumat, ci și sâmburele.

Probabil că de fiecare dată când ai curățat un fruct de avocado primul lucru pe care l-ai făcut a fost să arunci sâmburele la gunoi. Chiar dacă în mod normal acesta nu se consumă, el este foarte bogat în nutrienți și substanțe care ajută la prevenirea mai multor boli grave.

Ce boli poți evita dacă consumi sâmburele de avocado?

Oamenii de știință au analizat sâmburele de avocado și au descoperit că acesta poate face minuni pentru sănătate. Mai exact, substanțele care intră în compoziția acestuia au capacitatea de a preveni dezvoltarea tumorilor maligne și de a împiedica depunerea grăsimii la nivelul arterelor.

Sâmburele de avocado conține o cantitate mare de acid dodecanoic, compus care împiedică apariția bolilor sistemului circulator, printre care infarctul miocardic sau accidentul vascular, potrivit dailymail.co.uk. Mai mult, sâmburele de avocado împiedică și dezvoltarea cancerului de diferite tipuri, boală care omoară anual un număr tot mai mare de persoane.

Cum poți introduce sâmburele de avocado în meniul tău?

Pentru a introduce sâmburele de avocado în meniul tău este nevoie ca întâi de toate să îl spargi, la fel cum faci în cazul nucilor. Adaugă ceea ce găsești în interior într-un blender și amestecă până ce obții o pudră. Poți presăra această pudră peste salate sau diferite preparate. Chiar dacă gustul este ușor amărui, proprietățile acestuia te ajută să ai o sănătate de fier.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce este autotransfuzia și cum îți poate salva viața

Dormi cu lumina aprinsă în timpul nopții? Aceasta este boala pe care riști să o dezvolți

7 semne care îți arată că ai lipsă de calciu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Sanatate