Se spune că Salata Cezar a apărut prin anii 20, inventată la repezeală de un bucătar italian. E simplu de făcut și este de fapt, o salată… improvizată cu resturi din bucătărie.
Legenda spune că un bucătar mexican, de origine italiană, Caesar Cardini, a preparat pe fugă într-un restaurant din Mexic această salată. Bucătarul Caesar a trebuit să pregătească, la repezeală, ceva de mâncare pentru un grup de actori, în condițiile în care nu prea mai avea decât resturi în frigider. Așa că a fost nevoit să improvizeze cu cele câteva ingrediente rămase în bucătărie. Deși foarte simplă și deloc spectaculoasă în ingrediente, salata Caesar a devenit peste ani o vedetă culinară.
Timp de gătit: 45 min.
550 calorii, 38 g grasimi per porție
Sosul preparat special pentru această salată este mai consistent decât o simplă vinegretă și, de aceea este indispensabil pentru salata Cezar. Fierbeți oul timp de 4 minute, apoi treceti sub jet de apa rece și curățați-l de coajă. Amestecați-l foarte bine cu celelalte ingrediente pentru sos (cel mai bine într-un blender) și adăugați sare și piper.
Așezați feliile de pâine într-o tavă de copt și stropiți-le cu 2 linguri ulei de măsline. Presărați parmezan și dați-le la cuptor timp de 15 minute.
Între timp frigeți la foc potrivit carnea de pui, presarată cu un praf de sare; lăsați timp de 12 minute, până se pătrunde. Apoi tăiați fâșii.
Puneți foile de salată într-un bol încăpător și turnați sosul. Amestecați, pentru a se unge uniform, și după aceea împărțiți salata pe 4 farfurii. Deasupra așezati crutoanele, carnea si presărați parmezan.
Înainte de a servi, presărați piper negru, proaspăt măcinat.
Pofta buna!
Prăjitura cu portocale și migdale te ajută să uiți de tristețe și melancolie