Salata Cezar

4 portii
Timp de gatit: 45 min.
550 calorii, 38 g grasimi per portie

Ingrediente:

pentru sos:

  • 1 ou
  • 6 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 catel de usturoi mic, taiat bucati
  • 2 fileuri de ansoa
  • 25 g parmezan, ras


pentru salata:

  • 1 bagheta de 20 cm, taiata felii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 25 g parmezan, ras
  • 200 g piept de pui, dezosat si curatat de pielite (pentru o varianta mai exotica, puteti inlocui cu 200 g creveti sau cozi de raci)
  • 2 capatani de salata verde creata, spalata, scursa si rupta bucati
  • 50 g parmezan razuit fasii mari

Mod de preparare:

Sosul preparat special pentru aceasta salata este mai consistent decat o simpla vinegreta si, de aceea, merita sa incerci si tu.

Preincalziti cuptorul la semnul 4/180ºC. Lasati oul sa fiarba in apa clocotinda timp de 4 minute, apoi treceti sub jet de apa rece si curatati-l de coaja.
Amestecati-l foarte bine cu celelalte ingrediente pentru sos (cel mai bine intr-un blender) si presarati piper negru, proaspat macinat.

Asezati feliile de paine intr-o tava de copt si stropiti-le cu 2 linguri ulei de masline. Presarati parmezan si dati-le la cuptor timp de 15 minute.
Intre timp, pe gratarul incins, frigeti la foc potrivit carnea de pui, presarata cu un praf de sare; lasati timp de 12 minute, pana se patrunde. Apoi taiati fasii.

Puneti foile de salata intr-un bol incapator si turnati sosul. Amestecati, pentru a se unge uniform, si dupa aceea impartiti salata pe 4 farfurii. Deasupra asezati crutoanele, carnea si presarati fasiile de parmezan.

Inainte de a servi, presarati piper negru, proaspat macinat.

Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Salate cu carne