„Să-ți spună Poliția că nu te poate proteja împotriva interlopilor”. Momentele critice prin care a trecut o scriitoare celebră

Autoarea bestsellerurilor „Orbi' și „Privind înăuntru' Petronela Rotar a lucrat 18 ani în televiziune, la mai multe stații locale importante ale posturilor tv, înainte să devină una dintre cele mai de succes scriitoare de la noi.

Petronela Rotar s-a născut în Brașov, a crescut două fete singură dintr-un salariu de jurnalist, a fost mult timp clienta psihologilor, însă acum a devenit ea însăși specialist, urmând ca anul viitor să termine formarea ca psihoterapeut. Traumele prin care a trecut în copilărie sau, mai târziu, în viața de adult au făcut-o mai puternică, alegând să fie sinceră și vulnerabilă în fața cititorilor ei.

Invitată la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Boomerul și Milenialu', cu Silviu Petcu și Alexandru Zob, Petronela Rotar a povestit o întâmplare de pe vremea când lucra în presă și care a fost „una dintre cele mai nasoale știri la care a luat parte vreodată'.

„Am ajuns acasă, am zis că mă culc și eu. A izbucnit un incendiu, m-am urcat în mașină, m-am dus la incendiu, l-am filmat, am trimis materialul și îmi aduc aminte că i-am zis operatorului, la 3-4 dimineața, că nu știu ce ar putea să se mai întâmple, că îmi închid telefonul orice ar fi. Cred că nu adormisem de o jumătate de oră când a sunat din nou telefonul. Era vorba despre un accident cu cinci morți, la ieșirea din Brașov (…) Erau niște ani în care bandele de interlopi încă funcționau bine în Brașov. Victimele făcuseră parte din lumea asta', a menționat scriitoarea.

Fosta jurnalistă își amintește că aveau o viteză extraordinar de mare și au intrat într-un tir care ieșea din benzinărie. Atunci când a ajuns, sosiseră și mașinile de descarcerare.

„A fost singura știre la care mi s-a făcut rău fizic (…). La un moment, m-am apropiat mai tare decât ar fi trebuit, nu erau nici morți, nici vii, era o chestie absolut îngrozitoare. Mi s-a făcut rău și m-a ținut un polițist. Apoi, au venit aparținătorii victimelor, a început un circ horror și aproape că i-a bătut pe ambulanțieri, pe cei de la descarcerare. Ne-au fugărit pe acolo că de ce filmăm (…). Polițiștii ne-au spus să plecăm că nu ne poate oferi protecție. A fost așa o chestie să-ți spună Poliția că nu te poate proteja împotriva interlopilor. Am pus mâna pe telefon și l-am sunat pe șeful Poliției de atunci, un băiat care era mână în mână cu toți băieții ăștia, celebru în Brașov, și i-am spus că mi se pare inadmisibil și că noi filmăm și că toată lumea e în pericol. A durat foarte puțin până când au apărut mascații și i-au băgat pe cei recalcitranți în dube (…)', a mai continuat Petronela Rotar.

În anul 2014, publică prima carte de proză scurtă „Alive', însă trei ani mai târziu lansează primul ei roman „Orbi' care devine bestseller în doar câteva săptămâni, în timp ce primul tiraj se epuizase înainte de lansarea oficială. Până atunci, a mai scris volume de poezii și proză scurtă: „O să mă știi de undeva', „Efectul pervers', „Sfîrșitul nopții'. Ultima carte „Ajută-mă să nu dispar' a fost lansată în 2019. 

Poți urmări podcastul integral pe YouTube 

– Articol în parteneriat cu HappyFishTV –

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete