Sa ne intelegem parul: despre parul ondulat natural

Cum il recunoastem?

 •  arata ca un par rebel si nu are aspect sanatos chiar daca nu este degradat
 •  se incurca repede si sta in toate directiile
 •  nu are luciu
 •  cuticula este aspra (forma structurii parului este neuniforma de-a lungul lungimii parului)
 •  cand este pieptanat firele nu se aseaza ordonat unul langa celalalt iar peria se incurca in par
 •  firul este puternic, mediu spre gros si aspru
 •  dificil de pieptanat, se electrizeaza usor

Recomandari generale:

 •  protejati firul de par, evitand caldura excesiva atunci cand il uscati
 •  nu periati parul prea dur, nu trageti de el
 •  descurcati-l si pieptanati-l delicat
 •  dupa spalare trebuie neaparat folosit un balsam sau o masca

 

 

Produse recomandate:
SP Smoothen shampoo – controleaza si netezeste structura parului. Firul gros devine neted si suplu.
SP Smoothen Conditioner – pentru persoanele care se spala mai des il pot folosi doar pe lungimi si varfuri si se clateste rapid. Protectie anti-frizz. Nu e nevoie de timp indelungat de actionare.
SP Smoothen Mask – tratament intensiv ce se aplica pe lungimi si varfuri si necesita 5-10 min de actionare. Apoi se clateste foarte foarte bine.

Produsele sunt incercate in salonul nostru pe un fir rebel atat mediu cat si mai gros. Este deosebit de potrivit atat in cazul in care clienta doreste apoi un par ondulat cat si intins prin coafare.

In cazul unui par pe care vreti sa il pastrati ondulat buclele vor fi efectiv mai controlate, isi urmeaza cursul firesc al onduleului existent in par insa este nevoie a fi ajutat si cu produse de styling adecvate : High Hair Leave it long aplicat pe parul umed urmat imediat de SP Curl refresher. Apoi parul va fi uscat usor cu difuzorul.

De asemenea este indicat si pentru un par pe care ni-l dorim coafat intins. Structura parului este perfect netezita. Cu un styling adecvat respectiv High Hair Flat Iron Spray de la Wella Professional (se aplica pe parul umed prin pulverizare) sau High Hair Sleek Wonder (este o crema usoara ce se aplica de asemenea pe parul umed).

Truc: System Professional vine cu o noutate absoluta si anume propune un tratament personalizat pentru fiecare client. Dintr-un singur spalat se pot rezolva mai multe tipuri de probleme (scalp sensibil, caderea parului, par lipsit de stralucire, rebel etc…)

Am incercat acest gen de tratament in salonul nostru iar rezultatele sunt excelente. De altfel este chiar una din recomandarile mele de a incerca un produs sau un set de produse printr-un tratament chiar in salon. Singura diferenta consta intr-o infuzie (un tatament intensiv) care se va completa cu masca aplicata pe par in salon. Restul produselor profesionale folosite atat ca si ingrijire dar si ca styling pot fi achizitionate de client si continuate aceleasi proceduri acasa.

 

Text de Hairstilist Allice Dinu
Clips Hair Studio, Stefan cel Mare nr. 34, Bucuresti, Tel: 021 211 92 51
Foto: Hepta, Shutterstock.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete