S-au împlinit 30 de ani de la decesul Mihaelei Runceanu. Artista a fost ucisă în propria locuință din București

$image_altSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Azi, 1 noiembrie 2019, se împlinesc 30 de ani de la decesul artistei Mihaela Runceanu (1955 – 1989), una dintre cele mai apreciate și talentate soliste ale muzicii ușoare din țara noastră.

Pe 1 noiembrie 1989, aproape de miezul nopții, artista a fost ucisă în propria locuință din București, la vârsta de doar 34 ani.

S-au împlinit 30 de ani de la decesul Mihaelei Runceanu

Pe 31 octombrie, câțiva dintre cei care i-au fost elevi artistei la Școala Populară de Artă București au susținut un spectacol în memoria artistei.

Evenimentul a avut loc în Sala „Laurențiu Toma” a Casei de Cultură a Studenților București, potrivit VIVA!.

Regretata artistă era distribuită des în spectacolele Casei de Cultură. Printre cei implicați în susținerea evenimentului s-au numărat Carmen Trandafir, Silvia Dumitrescu, Camelia Florescu, Aurel Moga și Stela Enache.

Pe 28 octombrie 1989, la Sala Radio, Mihaela Runceanu a urcat pentru ultima oară pe scenă, în cadrul spectacolului Start Melodii ’89, unde a înghenunchiat în fața publicului după ce i s-a cerut bisul de trei ori.

Artista a fost ucisă în propria locuință din București

Mihaela a fost ucisă în noaptea zilei de 1 noiembrie. Criminalul, Daniel Cosmin Ştefănescu, un tânăr care îi furniza cântăreţei discuri, a tăiat o bucată din cablul de la telefon și a încercat s-o stranguleze.

Mihaela s-a trezit, însă eforturile sale de a se apăra au fost în zadar. După ce și-a dat ultima suflare, criminalul a mers în balcon, acolo unde cântăreața avea depozitate mai multe canistre pline cu benzină.

A turnat peste trupul ei și i-a dat foc. A părăsit locuința cu lucrurile furate și a mers la iubita lui din acel moment. Scopul crimei fusese, așadar, jaful.

Dan Cosmin Ştefănescu avea 21 de ani când a primit pedeapsa de 25 de ani pentru crimă. În 2004, a fost eliberat, pe baza unei graţieri acordate de fostul preşedinte Ion Iliescu.

A fost reîncarcerat şi a mai ispăşit 16 luni de pedeapsă, după care a fost eliberat pentru bună purtare, scrie Realitatea.net.

De-ar fi să vii, Fericirea are chipul tău, E-adevărat iubirea mea ori Pentru voi, muguri noi sunt piesele artistei, melodii la fel de populare și astăzi în rândul iubitorilor de muzică ușoară românească.

Foto: Libertatea.ro

Citește și:

Care a fost cel mai mare regret al lui Mihai Constantinescu? Nu și-a putut îndeplini cel mai mare vis

Viața tumultuoasă a cântărețului Constantin Drăghici, singurul român care a cântat pe Broadway

Tristețea din spatele zâmbetului lui Puiu Călinescu. Ce viață grea a avut unul dintre cei mai mari actori români de comedie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete