S-au dat și numele astea: și-au botezat copiii Covid și Corona. Termopan și Bruzli au fost detronați!!!

În vreme ce o întreagă planetă se înfioară atunci când aud de coronavirus și Covid, un cuplu de indieni a considerat că acestea sunt cele mai potrivite nume pentru gemenii lor nou născuți. Astfel, părinții indieni și-au botezat copiii Covid și Corona. 

Nu că n-am avea și noi, în România, nume dintre cele mai neobișnuite, care ne fac să zâmbim. De la Brusli, Sentiment și Expertiza la Mariano Monamur și Strălucirea, numai cei de la oficiile de stare civilă pot spune cât de departe poate merge imaginația unor părinți. Dar să le pui copiilor numele unui virus care face ravagii, e mai mult decât neobișnuit.

Gemenii – o fetiță și un băiețel – s-au născut pe 27 martie în India, la Spitalul Memorial din Raipur.

Părinții, Preeti și Vinay Verma, au declarat presei din India că numele Corona și Covid au fost alese pentru a simboliza triumful asupra greutăților. Care, într-adevăr, au fost mari până când cei doi copii au venit pe lume. În India este decretată o carantină de 21 de zile, iar în aceste condiții circulația vehiculelor este restricționată. Femeia a început să aibă brusc dureri puternice și și-a dat seama că a intrat în travaliu. Pentru că nu putea fi dusă la spital decât cu o mașină de transport specializat, soțul ei a apelat la serviciul de ambulanță. Chiar și așa, poliția a oprit mașina de mai multe ori pe traseul către spital, la mai multe filtre. „Ne-au permis să trecem după ce au văzut în ce stare eram', povestește Preeti. Pe drum, femeia era îngrijorată, neștiind dacă va fi primită să nască având în vedere situația din spitale. „Mă întrebam ce se va întâmpla în spital, deoarece era miezul nopții. Dar, din fericire, medicii și ceilalți angajați au fost foarte cooperanți. Rudele noastre, care și-au dorit să ne viziteze la spital, nu au putut face acest lucru, deoarece transportul public, autobuzele și trenurile nu mai circulau ca urmare a măsurilor de siguranță instituite. 'Copiii s-au născut prin cezariană, ca urmare a complicațiilor pe care mama le-a suferit, dar sunt în afara oricărui pericol.

Întrebată de ce a ales aceste nume, ea a explicat că și-a dorit ca nașterea copiilor să fie cu adevărat memorabilă. În afară de asta, Preeti Verma are și o altă filosofie cu privire la înspăimântătorul virus.

„Într-adevăr, virusul este periculos și poate pune viața în pericol, dar pandemia i-a determinat pe oameni să se concentreze asupra igienei și respectării unor bune obiceiuri. Astfel, ne-am gândit la aceste nume', a mai adăugat ea. Dar a mai precizat, însă, că atunci când vor crește, copiii vor avea posibilitatea să își schimbe numele dacă nu doresc să le mai poarte.

Cuplul de indieni mai are, în afara gemenilor, și o fetiță în vârstă de doi ani.

Foto: 123rf

Citește și:

Horoscopul lunii aprilie. Cui îi merge bine și cui nu?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Familie- casa