S-a apucat de fitness la 70 de ani. Încă mai ai o șansă….

Ne urcăm în mașină pentru deplasări oricât de scurte. Folosim liftul și dacă locuim la etajul doi. Căutăm diete-minune care să aibă efect fără să facem și mișcare. Susținem cu tărie că nu prea suntem în stare să facem sport. O bunicuță din Canada demonstrează că niciodată nu e prea târziu. S-a apucat de fitness la 70 de ani!


https://www.instagram.com/p/B_w_y4Ejs9V/?utm_source=ig_web_copy_link

Joan MacDonald din Ontario a început îndrăzneața călătorie în lumea sportului în urmă cu trei ani, când tocmai devenise septuagenară. Și nu a făcut-o de plictiseală și nici pentru a demonstra cuiva, ceva. A făcut-o pentru propria sănătate. Avea multe kilograme în plus. Și aproape toate problemele pe care le aduce greutatea peste limitele normale: hipertensiune, colesterol mărit și limitări de deplasare. Așa că a luat decizia să preia controlul asupra sănătății ei, să slăbească și să renunțe la medicamente. E drept că Joan este norocoasă pentru că are fiica antrenor de fitness. Dar asta nu îi diminuează meritele cu nimic. În trei ani de zile, de când a început să facă antrenamente în mod regulat – inclusiv cardio! – Joan a slăbit 65 de kilograme, fiind cea mai bună dovadă că îți poți remodela corpul la orice vârstă.

Din momentul în care a început să facă sport, ea a împărtășit pe Instagram în mod regulat antrenamentele pe care le face, în videoclipuri. Și uite așa, bătrânica a devenit în scurt timp și influencer, având peste 750.000 de urmăritori. După trei ani de când viața ei este cu totul alta, Joan are acum ca scop să învețe cât mai multe persoane să trăiască sănătos, fiindu-le model și sursă de inspirație.

https://www.instagram.com/p/B8oYqf3jG8r/?utm_source=ig_web_copy_link

Joan se antrenează cu greutăți de cinci ori pe săptămână și face exerciții cardio de cel puțin trei ori pe săptămână. Ședințele ei de fitness durează de obicei 90 de minute cu tot cu încălzirea, iar antrenamentele cardio variază de la 15 la 45 de minute.

La vârsta ei, performanța nu ar fi fost posibilă dacă nu ar fi făcut și unele schimbări ale stilului de viață. Își începe ziua cu meditație, din dietă nu lipsesc legumele, cerealele integrale și proteinele, iar seara merge devreme la culcare. În afară de sport, celălalt hobby al ei este grădinăritul.

Joan s-a luptat cu propria greutate în cea mai mare parte a vieții, după ce a folosit mâncarea ca refugiu într-o perioadă grea a căsniciei sale. Cea mai mare greutate pe care a avut-o a fost de 198 de kilograme, ceea ce a dus-o și la o operație de protezare a genunchiului. Transformarea stilului de viață nu a fost ușoară. „Au fost destule momente în care am plâns și am vrut să renunț. Eram copleșită și de faptul că trebuia să învăț să mă descurc și cu un iPhone, să învăț să folosesc diverse aplicații. Noroc cu fiica și ginerele meu', spune Joan acum.

Foto: Instagram

Citeste și:

Urări de Constantin și Elena, cele mai frumoase cuvinte de felicitare

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate