Rusia avertizează că Europa „va dispărea” dacă Occidentul dă rachete Ucrainei

Rusia a avertizat Occidentul că Europa va „dispărea' într-o apocalipsă nucleară dacă va furniza Ucrainei rachete.

Amenințarea care pune pe jar omenirea vine după ce fostul ministru de externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, le-a spus aliaților că ar putea furniza din punct de vedere tehnic artileria letală. El a stârnit încă o dispută nucleară după ce a susținut că Vladimir Putin a încălcat Memorandumul de la Budapesta privind asigurările de securitate din 1994.

Sikorski a spus canalului ucrainean Espreso TV că această încălcare ar justifica livrarea de arme nucleare din Occident. El a sugerat că „ar da Ucrainei posibilitatea de a-și apăra independența'. Ucraina a fost de acord să predea toate armele nucleare rămase în țară în urma căderii Uniunii Sovietice.

Ei s-au alăturat Tratatului de neproliferare a armelor nucleare împreună cu Rusia , SUA și Marea Britanie – dar Sikorski a susținut că Putin a încălcat acum termenii acordului invadând țara .

Dar Kremlinul nu a fost mulțumit de comentariile sale, susținând că antagonizează situația deja fragilă. Șeful Dumei de Stat a Federației Ruse, Viacheslav Volodin, a răspuns imediat la sugestiile lui Sikorski.

„Cu astfel de deputați, europenii vor avea probleme mult mai grave decât cele cu care s-au confruntat deja astăzi (refugiați, inflație record, criză energetică). Sikorski provoacă un conflict nuclear în centrul Europei. Nu se gândește nici la viitorul Ucrainei, nici la viitorul Poloniei. În cazul în care sugestiile sale vor fi îndeplinite, aceste țări vor înceta să mai existe, la fel ca și Europa. Sikorski și alții ca el sunt motivul pentru care Ucraina nu trebuie doar eliberată de ideologia nazistă, ci și demilitarizată, asigurând statutul țării fără arme nucleare', a scris el pe canalul său Telegram, potrivit The Sun.

Furious Volodin a spus, de asemenea, că fostul ministru de externe al Poloniei trebuie forțat să se supună unei evaluări psihiatrice. În ciuda faptului că țările occidentale rămân reticente în a furniza chiar și niște arme convenționale, Rusia a spus clar că nu vor fi bătute de războiul nuclear.

La începutul lunii, Vladimir Putin a dezlănțuit o rachetă hipersonică pe liniile de aprovizionare NATO din interiorul Ucrainei, în încercarea de a opri armele care trec granița. Rachetele de croazieră Kalibr au fost lansate de pe o navă de război în Marea Neagră care a lovit tunelul feroviar Beskydy din Munții Carpați.

De asemenea, ei i-au tachinat pe aliați practicând lovituri cu rachete nucleare și atacuri chimice la granița NATO. Aceasta a fost urmată în scurt timp de un avertisment tulburător din partea șefului spațial al lui Putin, care a amenințat că va șterge jumătate din Europa.

Dmitri Rogozin a sugerat că va desfășura racheta mortală Satan-II după ce ministrului de externe Serghei Lavrov a fost blocat să călătorească în Serbia pentru o călătorie de două zile.

Și luna trecută, Rusia a amenințat că va bombarda Marea Britanie și Finlanda „în câteva secunde' , acuzând Occidentul că a lansat un „război hibrid total'. Este evident că orice ajutor furnizat Ucrainei, care ar putea face din ea un adversar mai înverșunat, ar putea provoca Rusia la acțiune disperată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri