Rusia amenință că va lovi ținte militare în Marea Britanie

Rusia a amenințat că va lovi ținte militare în Marea Britanie, după ce aceasta din urmă a furnizat arme Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, Maria Zakharova, a declarat că loviturile ar putea fi împotriva statelor membre NATO.

„Înțelegem corect că, de dragul de a perturba logistica proviziilor militare, Rusia poate lovi ținte militare pe teritoriul acelor țări NATO care furnizează arme regimului de la Kiev? La urma urmei, acest lucru duce direct la morți și vărsări de sânge pe teritoriul ucrainean. Din câte am înțeles, Marea Britanie este una dintre acele țări', a declarat ea, scrie The Sun.

Această declarație vine după ce ministrul de externe al Rusiei a avertizat că un război mondial nuclear este acum un pericol „real', deoarece armele britanice și ale NATO sunt deja ținte „legitime' în Ucraina.

Într-un mesaj înfiorător, Serghei Lavrov a spus că riscul celui de-al treilea război mondial este acum „considerabil', spunând că Occidentul duce, în esență, un război împotriva Moscovei prin sprijinul său pentru Kiev.

Lavrov a acuzat forțele NATO că „varsă ulei pe foc pompând arme în Ucraina '.

Într-un interviu acordat agențiilor de presă ruse, el a spus: „Aceasta este poziția noastră cheie pe care ne bazăm. Riscurile sunt acum considerabile. Nu aș vrea să ridic aceste riscuri în mod artificial. Mulți ar dori asta. Pericolul este grav, real și nu trebuie să-l subestimăm.”

De asemenea, a spus că transporturile de arme din Marea Britanie și din alte țări NATO „ar fi o țintă legitimă', reiterând ceea ce comandanții ruși au spus anterior de la invazia de la sfârșitul lunii februarie.

Lavrov a acuzat Occidentul că a încercat în mod intenționat „să uzeze armata rusă' și să le epuizeze capacitatea de a face față războiului, lucru pe care ministrul a spus că este o „iluzie'. Dar el a susținut că Rusia a vrut să prevină cu orice preț un război nuclear.

Țările occidentale au furnizat ajutoare, arme și echipamente Ucrainei. Marea Britanie a furnizat arme antitanc, rachete antiaeriene și intenționează să trimită vehicule blindate Stormer pentru a-i ajuta să lupte împotriva Rusiei.

Dar se teme că orice altceva ar putea declanșa un război deschis cu Moscova, ceva care s-ar putea transforma cu ușurință într-un schimb nuclear. Și cu acest pericol care planează asupra regiunii, lumea se află în pericol cu tensiuni internaționale la cel mai înalt punct de la Războiul Rece.

Și Lavrov a acuzat direct Occidentul că duce un conflict ascuns împotriva Rusiei. Ministrul de externe a criticat, de asemenea, abordarea Kievului cu privire la negocierile de pace cu Moscova.

„Bunăvoința are limitele ei. Dar dacă nu este reciprocă, asta nu ajută procesul de negociere'.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri