Rugăciunea către Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir alungă necazurile

sf dimitrie

sf dimitrie

Rugăciunea către Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir se rostește ori de câte ori ne aflăm în momente de cumpănă. Fie că este vorba despre necazuri sufletești sau trupești, Sfântul Dumitru ne vine în ajutor dacă ne rugăm cu credință.

Rostește această rugăciune mai ales pe 26 octombrie, ziua în care îl sărbătorim pe acest mare sfânt al creștinătății. Iată, așadar, rugăciunea către Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir:

“Mare mucenice Dimitrie, Izvorâtorule de Mir, cel care ai ruşinat păgânătatea, plecându-ne genunchii înaintea ta, ne rugăm ţie cu umilinţă: Tu, cel care stai înaintea lui Hristos, vindecă-ne prin rugăciunea ta de patimile sufleteşti şi trupeşti care ne apasă!

Luminează-ne sufletele moleşite de păcate, tu, cel care te-ai luptat cu tăria Duhului pentru adeverirea credinţei adevărate!

Fereşte-ne, sfinte, prin iubitoarea ta mijlocire, de orice întâmplări rele: de boli, de neputinţe, de potop, de foc, de cutremur, de vrajbă, de lipsuri, de războiul dintre noi, de vrăjmaşii văzuţi şi de cei nevăzuţi şi de toate primejdiile, ca să ne învrednicim şi noi, păcătoşii, în veacul ce va să fie, ca împreună cu tine şi cu toţi sfinţii, să-L slăvim cu bucurie pe Dumnezeu şi să devenim părtaşi vieţii veşnice. Amin!”

Sursa foto: www.libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate