Rugăciunea către Sfânta Muceniţă Filofteia alungă bolile și te ferește de rele

Sfânta Muceniță Filofteia este protectoarea tinerilor și femeilor care își doresc copii, iar rugăciunile adresate acesteia au puterea de a alunga bolile grave.

În fiecare an, pe data de 7 decembrie, creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Muceniță Filofteia. Cunoscând minunile pe care le-a făcut de-a lungul timpului, foarte mulți credincioși merg în pelerinaj la Curtea de Argeș, acolo unde se află moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia. Tot în această zi, cei care au probleme de sănătate pot rosti o rugăciune puternică. Aceasta este rugăciunea către Sfânta Muceință Filofteia pe care să o rostești la vreme de boală, dar mai ales în această zi sfântă, potrivit doxologia.ro.

Rugăciune către Sfânta Muceniţă Filofteia

“Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul. Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile. Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind. Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee. Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Muceniţă Filofteia. Ce nu trebuie să faci în această zi sfântă?

Minunile Sfântului Nicolae

Cum îți dai seama că ai cununiile legate?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate