Rugăciunea care l-a ajutat pe Regele Mihai să supraviețuiască exilului

rugăciunea Regelui Mihai

Chiar dacă a fost nevoit să părăsească România și să trăiască departe de țara sa vreme de mulți ani, Regele Mihai a purtat întotdeauna în suflet dragostea față de poporul său și de credință. În urmă cu mai mulți ani, Majestatea Sa mărturisea ca rostea mereu o rugăciune pe care a găsit-o scrisă pe o foaie de hârtie.

În timpul exilului, Regele Mihai rostea ori de câte ori avea ocazia o anumită rugăciune. Acest lucru a fost făcut public în dialogurile cu Mircea Ciobanu, din anul 1991, potrivit realitatea.net. Regele Mihai mărturisea că acele cuvinte reușeau de fiecare dată să îl emoționeze și că a găsit această rugăciune transcrisă pe o foaie de hârtie, fără să fie menționat și autorul.

Rugăciunea care l-a ajutat pe Regele Mihai să supraviețuiască exilului

“Părinte ceresc, care ai făcut oamenii după asemuirea Ta, care-i iubești pe toți, nu îngădui ca familia noastră să se desprindă de Tine, făurind bariere de rasă sau culoare.

Precum Fiul Tău, Mântuitorul nostru s-a făcut dintr-o femeie evreică, s-a bucurat de credința unei femei siriene și a unui soldat roman, i-a primit bine pe grecii care l-au căutat și a lăsat să-i poarte crucea un african, așa învață-ne și pe noi să-i primim la fel pe toți, de toate rasele, ca pe moștenitorii Împărăției lui Iisus Hristos, Domnul nostru”.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Regele Mihai și Regina Ana, povestea unei iubiri ideale

Cum arăta Regele Mihai în tinerețe? Fotografii de colecție

Regele Mihai I al României și lupta cu leucemia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse