Românii ar putea avea o nouă zi liberă, începând cu anul 2018! Ideea a pornit de la instituțiile UE

Românii ar putea avea o nouă zi liberă, începând cu anul 2018! Ideea a pornit de la instituțiile UE

Începând cu anul viitor, românii vor avea o nouă zi liberă. După modelul instituțiilor Uniunii Europene, românii vor beneficia prin lege de o nouă zi liberă, chiar începând cu anul viitor.

Este vorba despre o zi care este liberă și pentru funcționarii Comisiei Europene, iar în acest mod va fi aplicată și în România. Asftel, un nou proiect de lege redactat în acest sens prevede stabilirea zilei de Vinerea Mare ca sărbătoare legală, nelucrătoare, potrivit profit.ro. Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri înaintea Paștelui, dar și ultima ultima vineri din Postul Mare.

Românii ar putea avea o nouă zi liberă, începând cu anul 2018

În tradiția românească, Vinerea Mare mai este cunoscută drept Vinerea Seacă, deoarece o mulțime de credincioși țin post negru în această zi sfântă. Puțini știu că Vinerea Mare este sărbătoare legală în 16 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii, potrivit acestui proiect. Astfel, în 2018 va fi considerată zi liberă, conform calendarului sărbătorilor legale stabilit de Comisia Europeană va fi în 2018 și pentru instituțiile Uniunii Europene.

Codul Muncii prevede în prezent 14 zile de sărbători legale, mai puține decât în alte țări din UE, cum ar fi Belgia, Lituania sau Cipru, potrivit proiectului. Astfel, aceste țări au 16 sau 17 zile de sărbătoari legale.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Vreme din ce în ce mai rece! Cod galben de vânt puternic în mai multe zone

Cutremur de 3,8 grade pe scara Richter. Unde a fost înregistrat seismul?

Explozie puternică într-o stație de autobuz din New York. Care este cauza?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse