România mea misterioasă

De copil, îmi cultiv propria ideologie asupra globalizării fără să am o definiție clară în minte. Știu că-mi plac castraveții bulgărești, am contribuit (până la un punct, ca și voi de altfel) la bunul mers al turismului de pe litoralul Bulgariei, o ascult cu plăcere pe sârboaica Dragana Mirkovici, recunosc faptul că principii maghiari au înființat cele mai bune școli în Transilvania și mă înclin în fața unei ilustrate făcute de cel mai mare fotograf, clujeanul Szathmari Papp Karoly.

Și dacă pălinca e mai mult a ucrainenilor decât a moroșanilor, fie! Dar s-o bem cu chef și minte, împreună! Eu însămi am origini incerte… trăsături kirghize, șmecherie oltenească și la răstimpuri, lentoare moldovenească. Dar țara asta a mea, unde e loc pentru toată lumea, e unică. Are ceva… al ei. E blestem și binețe în același timp. Și pitește tainic secrete de ochii curioși.

Citește Dosarul Special și-ai să înțelegi de ce în România sunt locuri unde oamenii se tem să calce (pag. 37) Și, probabil, o să pui, data viitoare, și România pe harta călătoriilor tale inițiatice.

Și-acum gata, să trecem la sex și să analizăm profunzimile de la pagina 74. Că despre starea de tristețe după ce respirațiile se domolesc și transpirațiile se zvântă, nu vorbește nimeni. Ca și cum n-am ști că după', unii bărbați se întorc cu spatele iar multe femei se abțin cu greu să nu plângă în hohote.
Terapeuții explică punctual acest fenomen, niciodată discutat în alcov.

Așa cum noi, femeile, nu discutăm niciodată despre fericirea bărbaților noștri. O tocăm și-o tot căutăm pe-a noastră, uitând de-a lor. Ia citește să vezi ce semne îți dă el când e nefericit lângă tine (pag. 72).

Înainte să vă delectați cu interviul Mirabelei Dauer, acordat în exclusivitate revistei Avantaje, căutați pe YouTube melodia Frunza mea albastră, cântată împreună cu Marian Nistor. Nu, nu vreau să-mi mulțumiți pentru fluturii și fiorii din capul pieptului când o să auziți primele acorduri.

Cumpărați revista luna viitoare. Iar eu promit să nu vă dezamăgesc așteptările… Pentru că nu e ușor în ziua de azi să mai fii Avantaje: și frumoasă, și
misterioasă, și aducătoare de vise și speranțe, și bună noaptea la așternut când nu vine somnul, și companion de umplut momente goale, și furnizor de informații, și cărăuș de nostalgii. Păi cât să poată și revista asta?!

Autor: Florentina Mușat, redactor-șef revista Avantaje

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Editorial