România, din nou în scenariul roșu. Autoritățile au impus restricții dure

Din cauza numărului mare de infectări din ultima perioadă, mai multe localități din România intră în scenariul roșu.

Nici toamna aceasta nu scăpăm de virusul nemilos care ne-a întors lumea pe dos. Valul 4 anticipat de autorități este deja aici și cele mai multe cazuri noi sunt în urma testelor secvențiate pentru tulpina Delta.

Astăzi, 8 septembrie, au fost raportate 2079 de cazuri noi din 17.132 de teste RT-PCR și 23.710 teste rapide antigenice.

În mai multe localități din țară, autoritățile au impus, deja, restricții extrem de dure. Prin urmare, adunările la diferite evenimente vor fi interzise, cinematografele și sălile de spectacole vor fi închise temporar, iar domeniul HoReCa va fi din nou afectat.

Una dintre zonele în care se vor impune aceste restricții este comuna Feleacu, din județul Cluj. Aici rata de infectare a ajuns la 3,37 la mia de locuitori. De asemenea, tot în județul Cluj, s-a emis o nouă listă de măsuri preventive pentru combaterea creșterii numărului de cazuri de infectare în comuna Mărăgău, unde rata de incidență a depășit 12 la mia de locuitori.

În multe zone din județul Arad au fost impuse restricții de circulație. Începând din weekend se vor introduce restricții de noapte începând cu acest weekend în Dezna și în Ignești din cauza ratei de infectare care a ajuns la 10.14 la mia de locuitori. Mai mult decât atât, magazinele se vor închide la ora 18.

Până pe 17 septembrie, în orașul Bechet din județul Dolj vor fi impuse măsuri stricte, precum baruri, restaurante, săli de joc închise, dar și nunți și botezuri interzise. Mai mult decât atât, masca va fi obligatorie chiar și la exterior, în spații aglomerate. Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Dolj, rata de infectare în Bechet a ajuns la 7,5 la mia de locuitori.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri