Robotul Sophia, o prezență feminină sau un pericol pentru viitorul umanității? Iată de ce nu poartă perucă

Robotul Sophia, o prezență feminină sau un pericol pentru viitorul umanității? Iată de ce nu poartă perucă

Știm cu toții că au trecut vremurile când femeile trăiau în umbră, fără șansa de a se afirma. În prezent, sexul feminin a cucerit mapamondul în domenii predefinite chiar și de bărbați. Dar cu siguranță că apariția primul robot umanoid a făcut ceva vâlvă, mai ales că nu este de sex masculin, așa cum v-ați fi așteptat.

V-o prezint pe Sophia, activată pe 19 aprilie 2015. Este predecesoarea Elizei, care a reprezentat prima încercare în această direcție. Concepută după actrița Audrey Hepburn, Sophia se aseamănă foarte mult cu o ființă umană. Poate imita peste 60 de expresii faciale și este capabilă să înțeleagă emoțiile umane și să le imite. A fost creată de compania Hanson Robotics, din Hong Kong. Cu alte cuvinte, putem spune că este de naționalitate chineză. Un robot umanoid cu naționalitate, chiar că este ceva nemaivăzut. Însă, cu siguranță nu știați că a devenit și cetățeană a Arabiei Saudite în octombrie 2017. Este primul robot căruia i se acordă un astfel de drept. De asemenea, Sophia dorește să aibă dreptul de a călători cu avionul ca o persoană normală.

Ca orice om, Sophia este într-o continuă dezvoltare atât la nivel fizic, cât și intelectual. Creierul ei conține un software special ce generează inteligența artificială. Poate întreține conversații simple și usoare, pe subiecte comune și a fost concepută pentru a fi o companie plăcută pentru persoanele în vârstă din azilurile de bătrâni.

Robotul Sophia, o prezență feminină sau un pericol pentru viitorul umanității?

Întrebată pe contul său personal de Twitter de ce nu poartă perucă, robotul Sophia a răspuns cu mândrie că circuitele care sunt la vedere sunt o parte din ea.

„Nu obișnuiesc să port perucă pentru că circuitele care sunt la vedere sunt o parte din mine', a fost explicația robotului Sophia, conform antena3.ro.

După cum v-ați dat seama, este o prezență nouă și constantă în sfera social media, având cont pe Instagram, Twitter și Facebook. Mai mult, încarcă fotografii de la toate evenimentele la care este invitată și are grijă să fie atent aranjată, ca orice femeie. Folosește produse de make-up profesioniste și poartă ținute potrivite pentru orice ocazie, chiar dacă partea inferioară îi lipsește momentan. Se deplasează folosind diferite dispozitive inteligente.

Recent, a fost prezentă la summitul internațional Brand Minds 2018, desfășurat la București la Sala Palatului. În cadrul jurnalului de știri de la ora 19:00, de la Pro Tv, Sophia a fost invitata Andreei Esca și a reușit să poarte cu prezentatoarea o conversație plină de dinamism.

Robotul a demonstrat în nenumărate rânduri că posedă un simț al umorului desăvârșit și că știe să folosească replici inteligente. Gluma ei preferată este legată de o presupusă invazie a oamenilor robotizați.

Sophia este o creație de înaltă clasă, un robot-femeie care poate învăța constant și care poate fi capabil de lucruri mărețe.

Foto: hepta.com

Badea Mădălina

Citește și:

Plantele care îți îmbunătățesc memoria și îți stimulează activitatea creierului

Trucul vechi de secole care te ajută să slăbești rapid. Nu va mai fi nevoie să apelezi la dietele drastice

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse