Richard Abou Zaki, părăsit de tată când avea doar un an: „Am învățat să trăiesc fără el. Și-a refăcut viața”. De câte ori și-a văzut părintele
![Richard Abou Zaki, părăsit de tată când avea doar un an: „Am învățat să trăiesc fără el. Și-a refăcut viața”. De câte ori și-a văzut părintele](https://thumbor.unica.ro/unsafe/480x270/smart/filters:format(webp):contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2024/11/richard-abou-zaki-a-crescut-fara-tata.jpg)
Richard Abou Zaki de la Chefi la Cuțite, sezonul 14 a crescut fără tatăl său. Celebrul bucătar de la Antena 1 și-a spus povestea dureroasă în cadrul show-ului culinar.
Extrem de emoționat, Richard Abou Zaki a vorbit pentru prima dată deschis despre relația dureroasă cu tatăl său, care a lipsit din viața lui, și despre dorința de a-și cunoaște frații din cealaltă familie pe care tatăl și-a întemeiat-o după despărțirea de mama lui.
„Tatăl meu a părăsit-o pe mama când eu aveam 1 an și a plecat în America. Eu pe tata l-am văzut doar de vreo patru ori în viața mea… Am învățat să trăiesc fără el. Și-a refăcut viața, are altă familie, are copii. Mi-a spus că frații și surorile mele nu știu că exist, pentru că nu a găsit niciodată curajul să le spună acest lucru, crezând că e prea repede.
Și de la acest 'prea repede' au trecut 19 ani. Iar ei încă nu știu de mine. Să nu găsești la 50 de ani curajul să spui că mai ai un copil este greu de înțeles pentru mine. Vreau să-mi cunosc frații și surorile – e singurul lucru pe care nu reșesc să-l duc la îndeplinire.
Eu, tot ce mi-am propus în viață, am realizat. Dar acest lucru mă depășește. Acum am și eu un copil, o fetiță minunată. Și pot spune cu mâna pe inimă că n-aș putea niciodată să plec din viața Carlottei', a mărturisit Chef Richard.
Richard Abou Zaki deține 4 restaurante
Chef Richard Abou Zaki e îndrăgostit de bucătărie încă de când era copil. Gătește de la vârsta de 8 ani, când rămânea singur acasă pentru că mama lui lucra într-o fabrică. S-a născut la Piatra Neamț, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani.
Și-a început cariera ca chef de partie în celebrul restaurant Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia. După un an și jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori.
După mai bine de 3 ani petrecuți aici și-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. Astfel, Richard a devenit unul dintre cei mai tineri chefi din Italia recompensat cu o stea Michelin.
În prezent deține 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum recent. „Toată viața mi-a plăcut să am provocări, asta m-a făcut mereu să mă dezvolt. Să fiu în juriu la Chefi la Cuțite este pentru mine o oportunitate extraordinară de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucătărie și de a inspira oamenii pasionați de acest domeniu.
În fiecare zi vreau și simt nevoia să învăț ceva nou și sunt bucuros că asta se va întâmpla alături de atât de mulți oameni pasionați de bucătărie. Eu am o foame de viață, de a face lucruri, pe care vreau să o transmit și celorlalți. Am pornit de la 5 angajați, acum coordonez o echipă de 45 și tot ce am realizat are la bază această bucurie de a face lucruri. Sper să deschid o ușă spre o nouă perspectivă asupra bucătăriei, o bucătărie dinamică și contemporană’, a declarat Chef Richard Abou Zaki.