REVOLTĂTOR 17 copii au fost diagnosticați cu “sindromul vârcolacului”, după ce, anterior, li se administrase un medicament introdus într-un ambalaj greșit de către fabricant

copii diagnosticați cu sindromul vârcolacului

Cel puţin 17 copii au fost diagnosticați cu “sindromul vârcolacului”, după ce, anterior, li se administrase un medicament introdus într-un ambalaj greșit de către fabricant.

Copii diagnosticați cu sindromul vțrcolacului după ce li s-a administrat un medicament greșit

Se întâmplă în Spania, iar anunțul a fost făcut de către Ministerul Sănătăţii spaniol. Este vorba despre o greșeală de etichetare a medicamentului, greșeală a cărei cauză nu a fost încă depistată. Eroarea a fost semnalată în luna iunie, când părinții au descoperit că micuții lor au început să dezvolte o pilozitate anormală, după ce le-a fost administrat un medicament folosit împotriva refluxului gastro-esofagian.

Medicamente împotriva căderii părului, în ambalaje de medicamente pentru reflux gastro-esofagian

În urma investigării cazurilor semnalate, autoritățile spaniole au depistat faptul că în cutiile în care ar fi trebuit să se afle medicamentul pentru reflux gastro-esofagian se afla, de fapt, un medicament folosit împotriva căderii părului. Mai exact, medicamentul pentru căderea părului fusese introdus în ambalaje etichetate cu denumirea medicamentului pentru refluxul gastro-esofagian.

Conform agerpres.ro, eroarea provine de la laboratorul FarmaQuimica Sur, unde ingredientul activ a fost greşit etichetat din motive necunoscute momentan.

Într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii spaniol se precizează că simptomele dezvoltate de cei 17 copii cu “sindromul vârcolacului” vor dispărea după ce copiii nu vor mai lua medicamentul. Totodată, ministerul a anunțat că medicamentul a fost retras din farmacii, iar laboratorul a fost închis.

Citeste si

De ce divorțează oamenii în august. Rata divorțurilor crește la sfârșitul verii

Trupul unei românce de 20 de ani a fost găsit pe un câmp în Italia

Incendiile din Pădurea Amazoniană l-au alertat pe Papa Francisc. Ce soluție vede Suveranul Pontif pentru oprirea acestui dezastru fără precedent

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri