Revoltă franceză în timp ce Emmanuel Macron promite că-i va „enerva” pe nevaccinați: „Nu voi trimite la închisoare, dar…”

Președintele francez Emmanuel Macron a fost acuzat că folosește un limbaj vulgar, care dezbină, după ce a folosit un termen de argou pentru a spune că vrea să îngreuneze viața persoanelor nevaccinate.

„Vreau foarte mult să-i enervez și vom continua să facem asta până la capăt', a declarat el pentru ziarul Le Parisien, scrie BBC.

Cu trei luni înaintea alegerilor prezidențiale, oponenții lui Macron au spus că vorbele sale sunt nedemne de un președinte. Această reacție a conducătorului Franței vine după ce parlamentarii au oprit dezbaterea cu privire la o lege care interzice persoanelor nevaccinate să aibă acces la locurile publice.

Sesiunea din Adunarea Națională a fost oprită pentru a doua noapte consecutivă, marți, în vreme ce delegații opoziției s-au plâns de limbajul președintelui, descriindu-l drept „nedemn, iresponsabil și premeditat'.

Legislația ar putea să fie aprobată în această săptămână, dar i-a înfuriat pe oponenții vaccinului și mai mulți parlamentari francezi au spus că au primit amenințări cu moartea pe această problemă. Vaccinările obligatorii sunt introduse în mai multe țări europene. Austria vrea ca cei peste 14 ani să se vaccineze obligatoriu, iar Germania plănuiește o mișcare similară pentru adulți. Guvernul Italiei a luat în considerare miercuri un vaccin obligatoriu pentru cei de peste 60 de ani.

În interviul său cu Le Parisien de marți, Macron a folosit termenul vulgar „emmerder' (a enerva) pentru a spune cum a vrut să-i stimuleze pe cei nevaccinati. El nu va „vaccina cu forța' pe restul de cinci milioane care nu au făcut-o, dar a sperat să încurajeze oamenii să facă vaccinul „limitându-le pe cât posibil accesul la activitățile din viața socială'.

„Nu voi trimite persoanele nevaccinate la închisoare. Dar nu veți mai putea merge la restaurant. Nu veți mai putea merge la o cafea, nu veți mai putea merge la teatru, la cinema', a spus el.

Înaintea unei campanii pentru alegerile prezidențiale în care Macron nu și-a anunțat încă intenția de a candida, remarcile sale au provocat o reacție puternică din partea personalităților din opoziție.

Candidatul republicanilor de dreapta Valérie Pécresse a spus că este revoltată că președintele a acuzat persoanele nevaccinate că nu sunt cetățeni. „Trebuie să-i accepți așa cum sunt, să-i conduci, să-i aduci împreună și să nu-i insulți', a spus ea pentru CNews.

Marți, au fost raportate 271.686 de noi cazuri zilnice de Covid, cel mai mare număr de infecții zilnice înregistrate în Franța de la începutul pandemiei.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri