Rețeta secretă a bunicilor: TORT DIPLOMAT

A fost și va rămâne un desert elitist care fie îți place și-l adori, fie nu, și refuzi să mai guști vreodată. Au fost vremuri când nunțile se terminau cu dansul Perinița și o felie delicioasă de tort diplomat. Rețeta circula printre românce din mână în mână, dar puține recunoșteau că produsul final era o reușită 100%. Pentru că TORTUL DIPLOMAT necesita un anume gen de frișcă care nu se găsea la discreție, așa cum se întâmplă astăzi. Iată rețeta secretă a bunicilor: TORT DIPLOMAT

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 40 g gelatină
  • 1 cutie compot de ananas
  • 1 kg frişcă
  • 200 g zahăr
  • 150 g pişcoturi foarte subţiri
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare:

  1. Pui gelatina la înmuiat în apă călduţă.
  2. Iei zeama de la compotul de ananas şi o pui la foc cu gelatina până se dizolvă.
  3. O laşi să se răcească, apoi adaugi 4 gălbenuşuri.
  4. Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi le incorporezi în compoziţia cu gelatină.
  5. Adaugi 1/2 kg frişcă şi ananasul cubuleţe.
  6. Ungi o cratiţă cu puţin unt şi torni compoziţia.
  7. Pe marginea cratiţei pui pişcoturile şi dai la rece.
  8. După 5-6 ore scoţi tortul pe o tavă şi ornezi cu frişca rămasă.

Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!

Incearca si tu acasa cea mai buna reteta de tort diplomat cu care vei impresiona la orice aniversare sau ocazie speciala!

Foto: Hepta

Citește și:

O delicioasă tartă cu vișine și bezea

Un desert pentru toată familia: găluşte de orez, prăjite

Dulceața de nuci verzi, un deliciu culinar. Cum o prepari?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar