Rețetă prăjitură cu prune, alune și ciocolată

Pe măsură ce ziua devine mai scurtă, retrage-te în căldura bucătăriei și coace bunătăți cu toate aromele sezonului. Prune, ciocolată și alune, acestea sunt ingredientele necesare pentru a pregăti o delicioasă prăjitură care marchează cu adevărat toamna. Se poate savura o felie la cafeaua de dimineață sau se poate servi caldă ca desert.

Potrivit BBC Good Food, pentru a prepara această prăjitură ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 175 g unt, plus extra pentru uns
  • 500 g prune
  • 175 g zahăr
  • 175 g făină
  • 175 g alune mărunțite
  • 3 ouă
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolată neagră (70 la sută cacao), mărunțită
  • 2 linguri de alune
  • 2 lingurițe de jeleu de coacăze roșii sau prune

Mod de preparare:

Se încălzește cuptorul la 180C. Se unge cu unt și se tapetează baza unei forme rotunde de tort de 20 cm. Se taie în două și se curăță de sâmburi 4 prune, se pun deoparte pentru mai târziu, apoi se toacă grosier restul prunelor.

Se pun zahărul, untul, făina, alunele măcinate, ouăle și praful de copt într-un castron mare și se bat cu o lingură de lemn sau cu un mixer electric manual timp de 1-2 minute, până când devin netede și ușoare. Se adaugă prunele tocate și ciocolata, apoi se răstoarnă în forma de tort pregătită și se netezește partea de sus.

Se așază prunele tăiate în două peste amestec, presându-le ușor, apoi se împrăștie alunele. Se coace timp de 40-50 min până când partea de sus este aurie și prăjitura este fermă la atingere. Se lasă să se răcească în formă timp de 10 minute, apoi se răstoarnă, se îndepărtează hârtia și se lasă să se răcească. Se încălzește jeleul, apoi se unge deasupra prăjiturii înainte de servire. Poftă bună!

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar