Rețetă pentru plăcinta de dovleac

Plăcinta de dovleac este un desert clasic de toamnă. Iubim gustul aromat și consistența bogată a acestui delios desert, nu-i așa? Se face dintr-un aluat fraged și o umplutură delicioasă de dovleac condimentată cu scorțișoară, nucșoară și alte arome.

Rețetă pentru plăcinta de dovleac

Ingrediente:

1 dovleac mic (aproximativ 2-3 kg)
2 ouă mari
1 cană de zahăr granulat
1 lingură de scorțișoară măcinată
1/2 linguriță de nucșoară măcinată
1/2 linguriță de ghimbir măcinat
1/2 linguriță de sare
1 cană de lapte
1 foaie de plăcintă cumpărată sau făcută acasă

Mod de preparare:

Începe prin a pregăti dovleacul. Taie-l în bucăți mai mici și îndepărtează semințele. Poți coace bucățile de dovleac la cuptor la 180°C timp de aproximativ 45 de minute sau până când devin moi. Alternativ, poți fierbe dovleacul în apă clocotită până când este moale.

După ce dovleacul este gata, lasă-l să se răcească și apoi pasează-l sau mixează-l pentru a obține o piure fin. Într-un castron mare, bate ouăle și adaugă zahărul, scorțișoara, nucșoara, ghimbirul și sarea. Amestecă-le bine pentru a obține un compus omogen.

Adaugă piureul de dovleac și amestecă până când toate ingredientele sunt bine combinate. Încălzește laptele, dar nu-l lăsa să fiarbă. Adaugă-l treptat la amestecul de dovleac și ouă, amestecând încontinuu.

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

Așază foaia de plăcintă într-o tavă de copt și toarnă amestecul de dovleac în ea. Coace plăcinta la cuptor timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când umplutura este stabilă și trecând testul scobitorii. După coacere, lasă plăcinta să se răcească la temperatura camerei înainte de a o tăia în bucăți delicioase.

Plăcinta cu dovleac se poate servi simplă sau alături de o înghețată de vanilie sau frișcă proaspătă.

Ce condimente folosești pentru a obține o friptură de curcan aromată și suculentă?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar