Rețeta de papanași pe care Simona Gherghe o prepară familiei. De ce ingrediente aveți nevoie pentru a găti desertul recomandat de vedetă
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2025/02/simona-gherghe-papanasi.jpg)
Rețeta de papanași recomandată de Simona Gherghe este una simplă și ușor de preparat. Prezentatoarea TV știe secretul gospodinelor din Moldova pentru a obține un preparat deosebit. În cadrul emisiunii 'Gătit la consum', Simona Gherghe a prezentat lista ingredientelor pentru papanași, iar apoi a dezvăluit modul de preparare.
Ingrediente papanași:
500 de grame de făină
2 ouă
80 de grame de zahăr tos;
Un plic de zahăr vanilinat
O linguriță de praf de copt
O lingurița de sare
Coajă de lămâie rasă
Aromă de vanilie
300 de grame de brânză dulce de vacă
Mod de preparare
„Se amestecă ouăle cu zahărul tos, dar și cu cel vanilat. Ulterior se adaugă și făina, alături de praful de copt și de coaja de lămâie.
Spre final se pune brânza și esența de vanilie. Ingredientele se frământă bine până în momentul în care compoziția devine una elastică, dar și omogenă. Astfel, se mai poate adăuga făină în cazul în care textura nu este chiar cea dorită', potrivit Fanatik.
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2025/02/gherghe.jpg)
După ce se întinde coca sub forma unei foi, se taie în forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Uleiul se încinge și se adaugă aluatul de papanași, care trebuie să fie într-o baie de ulei, pentru ca aceștia să iasă pufoși. Se prăjesc pe ambele părți, iar ulterior se scot și se lasă la scurs pe un prosop de hârtie.
În funcție de preferințe, papanașii pot fi serviți cu gem sau cu smântână. Mai sunt și persoane care aleg însă combinații dulci, precum cremă de ciocolată albă, alături de ciocolată neagră', potrivit sursei citate.