Rețeta bitterului suedez circulă de mai mulți ani, prin diverse surse dar puțini cunosc formula originală și ingredientele care trebuie macerate.
Se spune că bitterul suedez este un leac universal care vindecă și alină multe afecțiuni. Puterea acestui elixir a fost demonstrată științific prin multe studii clinice, iar astăzi marile lanțuri de farmacii comercializează bitterul suedez, însă nimeni nu știe dacă rețeta folosită este cea originală, scrisă de cunoscuta Maria Treben.
Se pare că bitterul suedez este un tonic care întărește rezistența organismului, menține vitalitatea și sănătatea tuturor funcțiilor. Este recomandat pentru:
Ierburile suedeze se pun la macerat într-o sticlă de 1,5 l cu rachiu de secară sau rachiu de fructe cu concentrație de alcool 38% – 40%. Sticla trebuie să aibă gâtul larg și se lasă să stea 14 zile în soare sau la căldură. Se agită zilnic, înainte de filtrarea într-o sticlă mai mică sau înainte de fiecare întrebuințare. Cantitatea rămasă în sticla originală poate sta timp nelimitat dar se recomandă să se umple câteva sticle mai mici cu lichidul format, se astupă bine și se păstrează la frigider. Se poate ține chiar și câțiva ani. Cu cât stă mai mult cu atât este mai eficient.
Deşi mai există și o variantă fără alcool, varianta cea mai cunoscută este cea care conţine alcool. Totuşi, unele tratamente interzic categoric asocierea cu alcoolul, iar soluţia este foarte simplă. Bitterul suedez se pune în apă fierbinte şi chiar se lasă să dea în clocot. Alcoolul se evaporă şi rămân substanţele active, astfel se poate da şi copiilor şi vârstnicilor.
Iată cele 6 moduri prin care corpul tău simte prezența unui înger