Top 7 remedii casnice pentru abcesul dentar, ca să reduci consumul de antibiotice

remedii casnice pentru abcesul dentar

Ca să nu apelezi imediat la antibiotice, până ajungi la dentist, încearcă aceste remedii casnice pentru abcesul dentar.  Să nu-ți lipsească din casă!

remedii casnice pentru abcesul dentar

1. Igiena dentară corectă

Abcesul este manifestarea unei infecții cauzate de pătrunderea microbilor (bacteriilor) în profunzimea dintelui și a gingiei. Bacteriile sunt hrănite de resturile alimentare. Ca să le îndepărtezi, periază-ți atent dinții de cel puțin două ori pe zi. Folosește ața dentară între dinți. Clătește insistent cu apă de gură. Pasta de dinți, ața dentară și apa de gură conțin substanțe dezinfectante.

Periază insistent dar ușor, fără să apeși prea tare, ca să nu iriți zona inflamată și să nu-ți produci răni: acestea ar putea constitui căi suplimentare de pătrundere a microbilor.

2. Usturoiul

Usturoiul este un dezinfectant natural. Curăță și zdrobește un cățel de usturoi. Presează-l ca să-și lase sucul. Cu un mic tampon sau cu degetul, pune suc de usturoi pe zona inflamată, de două ori pe zi. Acest remediu ste eficient și împotriva durerilor de dinți.

3. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos funcționează împotriva durerii produse de abcesul dentar. Clătește-ți zona inflamată cu o cantitate mică de ulei de cocos, așa cum faci cu apa de gură.

Spre deosebire de cazul în care folosești apă de gură, de data aceasta timpul de clădire trebuie să fie ceva mai lung, până când simți că durerea s-a calmat. Repetă procesul atunci când simți că începe să te doară din nou.

4. Uleiul de mentă

Între alte remedii casnice pentru abcesul dentar, uleiul de mentă este, poate, cel mai agreabil. Este și el eficient împotriva durerii cauzate de abcesul dentar.

Freacă ușor gingia inflamată cu puțin ulei de mentă. În afară de calmarea durerii, are și un ușor efect antiseptic.

5. Sarea

Pune o linguriță de sare într-un pahar cu apă la temperatura camerei. Ia câte o gură din această soluție salină și clătește-te așa cum faci cu apa de gură, isistând pe zona inflamată.

La început este posibil să te usture puțin, dar până ajungi la fundul paharului, usturimea și durerea se vor calma.

Repetă atunci când simți că durerea revine. Sarea are și ea un ușor efect împotriva anumitor tipuri de bacterii.

6. Ceaiul de salvie

Fă un decoct concentrat, cu o lingură de frunză uscată la o cană de apă dată în clocot. Lasă să se răcească la temperatura camerei, strecoară și clătește-ți gura.

La început, vei simți o intensificare a dureri și furnicături în toată gura. Aceasta se întâmplă pentru că salvia accelerează colectarea de leucocite în abces dar, în același timp, o și limitează ca întindere.

Repetă clătirea de trei-patru ori în decurs de două ore. Colectarea va înceta și abcesul se va sparge.

7. Ceaiul sau uleiul de cuișoare

Pentru calmarea durerilor dentare de orice fel, clătește-te cu decoct concentrat de cuișoare (5-10 cuișoare la cana de apă) sau tamponează-ți zona dureroasă cu ulei de cuișoare.

Cuișoare conțin eugenol, substanța cu miros specific care se folosește în cabinetele stomatologice. Acesta este un puternic dezinfectant și anestezic local dentar.

Pentru maximum de efect, combină salvia cu cuișoarele. Împreună, acestea sunt cele mai eficiente remedii casnice pentru abcesul dentar.

Mihaela Serea
Foto: shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate