Relația cu un bărbat divorțat: la ce să te aștepți și ce nu-ți spune nimeni

Adevărata și definitiva dragoste nu se întâlnește mereu din prima încercare. Poate că este de vină pasiunea tinereții care ne face să spunem prea grăbiți „DA!'. Fără să cunoaștem suficient partenerul, fără a avea înțelepciunea de a ști cum să trecem peste obstacole, fără diplomația cu care să aplanăm conflictele în familia extinsă. Este ceva care să garanteze că a doua căsnicie este reușită? Relația cu un bărbat divorțat: la ce să te aștepți și ce nu-ți spune nimeni:

Ai decis că drumurile voastre trebuie să se despartă pentru că nu mai este nicio cale care să vă mai țină împreună. Îți consumi „doliul' despărțirii și durerea firească ce îl însoțește mai multă sau mai puțină vreme, dar… viața merge înainte. Te ridici, netezești ce era șifonat și nu spui „NU' unui al doilea mariaj. Sau – cine știe?! – nu ai fost niciodată căsătorită până acum pentru că nu ți-ai dorit acest lucru. Dacă ai cam 40 de ani sau mai mult, e mai puțin probabil să întâlnești un bărbat apropiat vârstei tale, care să nu mai fi fost căsătorit niciodată. Șansele sunt mari ca el să fie divorțat și dornic „să-și refacă viața'.

Relația cu un bărbat divorțat: la ce să te aștepți și ce nu-ți spune nimeni

Ce provocări aduce relația cu un bărbat divorțat? Și ce surprize? Destule… Amintește-ți că un bărbat divorțat este unul cu experiență într-o relație de lungă durată, care duce în spate propriul bagaj. Și nu e vorba de un rucsac cu cămăși și pantaloni ci de sentimente, resentimente, obiceiuri. E adevărat că nu putem controla de cine ne îndrăgostim, dar tot va trebui să fii conștientă de anumite lucruri atunci când începi o relație cu un bărbat divorțat.

Nu vrea să vorbească despre motivele divorțului

La prima întâlnire poate că nu, dar la a doua sau a treia vei vrea să știi ce s-a întâmplat în căsnicia lui și de ce s-a ajuns la divorț. Sunt trei variante în care poate gestiona „interogatoriul'. 1. Să fie sincer și să expună motivele reale („Eram violent când consumam alcool', „Am fost infidel și m-a prins', „Cheltuiam sume mari din bugetul familiei la jocuri de noroc' etc). 2. Să răspundă vag („Așa a fost să fie'). 3. Să nu vrea să discute pe această temă.
Pentru majoritatea oamenilor, a vorbi despre motivele divorțului este un lucru dificil. Pentru bărbați chiar mai dificil decât pentru femei. De aceea cei mai mulți dintre ei nu vor dori să aibă această discuție. La începutul relației nu e cazul să îl presezi ca să afli. Dar dacă relația avansează și începe să pară serioasă, trebuie să știi adevărul despre experiența lui în căsnicie. Dintr-un motiv bine întemeiat: în general istoria se repetă. Dacă și-a înșelat soția sau a avut probleme în privința controlului furiei va trebui să fii preocupată de modul în care aceste… defecte vor afecta relația ta cu el. Desigur, nu trebuie nici să mergi pe premiza că cine a înșelat o dată va înșela mereu. Mai sunt și excepții. Și-apoi mai contează și condițiile în care „a fost comisă fapta'. A avut o singură aventură într-o perioadă de stres în relația lui sau a fost un infidel în serie? În schimb, dacă cea care a înșelat a fost soția, rana pe care i-a provocat-o poate face foarte anevoioasă deschiderea lui față de tine și să îi fie greu să-ți acorde încredere deplină. Crezi că vei suporta un bărbat suspicios și gelos?

Fosta soție încă face parte  din viața lui

Acest lucru este valabil mai ales dacă sunt implicați copii. Dacă întâlnești un bărbat divorțat cu copii, te întâlnești cu… întregul „pachet'. Inclusiv cu fosta parteneră, într-o oarecare măsură. Dacă vei ajunge să te căsătorești cu el vei împărți custodia copiilor și va trebui să fii co-părinte, atât cu soțul tău cât și cu mama copiilor lui. Este foarte probabil să fii nevoită să te și întâlnești cu „fosta' la un moment dat, ceea ce – deși nu este chiar plăcut -, te poate ajuta să stabiliești o relație cu ea și copiii ei.
Încearcă să nu fii geloasă pe relația dintre soțul tău și fosta lui soție. Nimeni nu poate face să dispară trecutul. Înțelege că ea A FOST soția lui, iar acum TU EȘTI soția lui. Nu ai dreptul să îi interzici să comunice în interesul copiilor lor, așa că mai bine adaptează-te situației. Dacă te face să te simți mai bine, stabilește cu el limite și reguli.

Nu vrea să se căsătorească  din nou

Un bărbat trecut prin experiența divorțului are reticențe în a încheia o nouă căsătorie, un nou angajament. Să zicem că au trecut câteva luni bune de când aveți o relație (poate chiar niște ani) și pare tot foarte îndrăgostit de tine. Poate chiar așa este, iar faptul că respinge ideea de căsătorie nu înseamnă că nu te iubește. Dacă divorțul a fost unul „urât', traumatizant, e firesc să se teamă și să nu mai vrea să ajungă din nou în acea situație. Sigur, un om când se căsătorește nu se gândește că va divorța, nu pleacă la drumul în doi cu acest gând. Dar în situația unui bărbat deja divorțat această măsură este una prin care înțelege să își protejeze sentimentele. Ai trei posibilități: fie să accepți concubinajul de lungă durată, fie să speri că, în timp, cu răbdare, se va vindeca și va ajunge la concluzia că tu ești soția pe care și-o dorește. Dacă tu vrei să vă căsătoriți dar ești sigură că el nu se va răzgândi niciodată, mai bine lasă-l și mergi mai departe. Nu poți trăi o viață cu această frustrare și nici el cu reproșurile tale permanente.

Foto: 123rf

Citeste și:

Ce visăm de când e pandemie: cel mai adesea insecte. Da sau nu?

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dragoste & Sex