Regina Elisabeta a II-a, vești proaste cu doar câteva câteva zile înainte de Jubileul de platină

În câteva zile, națiunea se va reuni pentru a sărbători Jubileul de platină al Reginei Elisabeta a II-a. Dar Majestatea Sa a primit câteva vești proaste în weekend.

S-a anunțat duminică că Lester Piggott, jocheul favorit al Reginei, a murit în Elveția, la vârsta de 86 de ani.

Ginerele lui Lester, antrenorul câștigător la Derby, William Haggas, a declarat duminică: „Din păcate, putem confirma că Lester a murit în Elveția în această dimineață'.

Lester Piggot a câștigat de nouă ori Epsom Derby și este considerat unul dintre cei mai mari jochei ai tuturor timpurilor. Cariera sa de curse a durat aproape 50 de ani. Cele nouă victorii ale lui Lester în Derby sunt un record până în ziua de azi.

Supranumit „The Long Fellow', era un om tăcut. Mai mult, Lester era parțial surd. Dar s-a născut într-o dinastie de curse, bunicul său, Ernie, a călărit doi câștigători Grand National, iar tatăl său Keith a antrenat unul.

În 1975, Lester i s-a acordat chiar și Ordinul Imperiului Britanic, dar a fost deposedat de această onoare după ce a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare în 1987 pentru evaziune fiscală. El a executat 366 de zile de închisoare și a făcut o revenire surpriză pe șa în 1990, la vârsta de 54 de ani. La doar zece zile după revenirea sa, a câștigat Breeders’ Cup Mile la Royal Academy.

Campionul Frankie Dettori a adus un omagiu „eroului' său, spunând că vestea a venit ca „un șoc'.

„El va face parte din viețile noastre pentru totdeauna. Lester a fost un erou de-al meu și un bun prieten. Impactul pe care l-a avut în curse, asupra noastră, a tuturor, este unul fără egal. Sincere condoleanțe familiei și numeroșilor săi prieteni. A fost o legendă. Am încercat mereu să aspirăm să fim ca el și niciunul dintre noi nu o poate face. El nu va fi uitat niciodată”, a spus el.

„Lester a făcut parte din viața mea de când am intrat în curse. A fost o figură emblematică în lumea curselor de cai. O legenda. A fost o persoană care ne-a făcut pe toți mai buni, pentru că trebuia să fim mai buni pentru a-l învinge. A trebuit să ne îmbunătățim jocul pentru a concura cu el pentru că era atât de magic în vârful unui cal”, a declarat și Willie Carson, scrie Hello Magazine.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri