Regina Elisabeta a II-a urmează să se vaccineze în următoarele săptămâni

Regina Elisabeta a II-a va primi vaccinul coronavirus Pfizer-BioNTech în câteva săptămâni, a anunțat presa din Marea Britanie, deoarece cel mai mare program de imunizare din istoria Regatului Unit începe de marți, 8 decembrie 2020.

Acest program va începe marți, iar monarhul, în vârstă de 94 de ani, și soțul ei, în vârstă de 99 de ani, prințul Philip, se află în prima linie a celor care se vor vaccina printre primii, din cauza vârstei lor și nu vor primi tratament preferențial, au raportat mai multe ziare.

Persoanele în vârstă din familia regală vor „face cunoscut' că li s-a administrat vaccinul „ca un puternic contra-argument în mișcărea anti-vaccinare', a spus Sunday Times.

Sunday Times a adăugat că speră „să încurajeze mai mulți oameni să accepte injecția vitală'.

Regina și-a petrecut o mare parte din pandemie în auto-izolare în Windsor din cauza vârstei sale și anul acesta va renunța la tradiționalul ei Crăciun de familie la moșia Sandringham din estul Angliei, alături de alte capete regale.

O purtătoare de cuvânt a Palatului Buckingham a refuzat să comenteze știrile legate de vaccinare, menționând că „deciziile medicale sunt luate personal'.

Marea Britanie a devenit miercuri prima țară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech, iar oficialii din domeniul sănătății au elaborat deja criterii bazate pe vârstă și vulnerabilitate pentru a decide cine îl va primi mai întâi.

Marea Britanie a comandat în prealabil 40 de milioane de doze din vaccinul Pfizer-BioNTech în total și urmează să primească un lot inițial de 800.000 pentru a începe programul de vaccinare de marți.

Persoanele vârstnice și îngrijitorii acestora vor fi primii la rând, urmate de cei cu vârsta de 80 de ani și peste, apoi personalul medical din prima linie.

Alți oameni în vârstă și cei extrem de vulnerabili din punct de vedere clinic vor fi următorii, restul populației va fi prioritar în funcție de vârstă.

Se presupune că se intensifică planurile de vaccinare pentru a se asigura că orice complicații apărute la sfârșitul perioadei de tranziție Brexit, pe 31 decembrie, se vor remedia.

Potrivit ziarului, The Observer miniștrii au elaborat planuri de urgență pentru a transporta milioane de doze în Marea Britanie cu avioane militare în cazul întreruperii legate de Brexit în porturile britanice.

“Vom face acest lucru dacă este necesar”, a declarat un purtător de cuvânt al departamentului de sănătate pentru ziar.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri