Regina Elisabeta a II-a a murit. Prințul Charles va fi noul Rege?

Regina Elisabeta a II-a murit la vârsta de 96 de ani. După moartea partenerului ei de viață, Prințul Filip, Duce de Edinburgh, starea sănătății Reginei s-a deteriorat vizibil.

Regina Elisabeta a-II-a a Angliei s-a născut pe 21 aprilie 1926 la Londra şi a fost încoronată pe 6 februarie 1953. Elisabeta a devenit moştenitoarea tronului britanic şi a primit titlul de Alteţa Sa Regală Prinţesa Elisabeta, după ce tatăl său, George al VI-lea, a murit în 1952.

Născută în același an cu Marilyn Monroe sau Fidel Castro, Regina Elisabeta a II-a a condus cu mână de fier decenii întregi, un regat vast și a reușit să păstreze intactă imaginea și blazonul regal.

După moartea acesteia, conform protocolului succesiunii la tron, Charles este moștenitorul de drept al Coroanei, cel care o va urma la tron și în paginile de istorie…

După Prințul Charles, următorul în linia succesorală este Prințul William, Duce de Cambridge.

Iată care este LINIA DE SUCCESIUNE la tronul Marii Britanii:

  • Prințul de Wales.
  • Ducele de Cambridge.
  • Prințul George de Cambridge.
  • Prințesa Charlotte de Cambridge.
  • Prințul Louis de Cambridge.
  • Ducele de Sussex.
  • Maestrul Archie Mountbatten-Windsor.
  • domnișoara Lilibet Mountbatten-Windsor.

Regina Elisabeta a II-a a fost Monarhul cel mai longeviv al Marii Britanii, iar această succesiune a fost plănuită de ceva timp. Membrii familiei regale, inclusiv Charles, cel mai longeviv moștenitor din istoria Marii Britanii, și-au sporit responsabilitățile pe măsură ce starea de sănătate a reginei a scăzut.

Linia de succesiune este destul de schimbătoare. Succesiunea noul Rege se poate muta în sus sau în jos ori de câte ori un membru moare, abdică sau când se naște un nou copil.

Citeste și:

Carol I – Regele care a inclus România în Europa civilizată

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri