Redescoperă-ți talentele uitate. Sfaturi pentru a te reapuca de hobby-urile artistice

Timpul poate avea efecte negative asupra pasiunilor dezvoltate în copilărie sau adolescență, pentru că odată cu viața de adult vin și responsabilitățile și schimbările de priorități, care de cele mai multe ori te fac să uiți de ceea ce conta cel mai mult cândva. Dacă ai fost vreodată pasionată de muzică sau desen și îți doreai o carieră în această zonă, dar nu ai mai reușit să îți ții pasiunea vie în timp, descoperă câteva metode de a reintra în contact cu vechile bucurii:

Documentează-te

Experții susțin că după vârsta de 40 de ani oamenii pot învăța lucruri noi, dar vor avea nevoie de mai mult timp decât în copilărie. Dacă a fost o perioadă în care erai bună la desen sau pictură, există multe șanse ca aceste aptitudini să-ți fi rămas în reflex, chiar dacă nu le-ai mai pus la treabă de mult timp.

Dacă vrei să te reapuci de pictură, trebuie să îți achiziționezi hârtia potrivită, carnețele pentru schițe sau pânze. Începe cu un set potrivit de creioane faber castell pentru a-ți testa cunoștințele păstrate într-un loc ascuns și urmărește materiale video pentru inspirație sau indicații. Când simți că nu reușești să ajungi la rezultate bune, uită-te la câteva video-uri cu celebrul Bob Ross pentru a-ți recăpăta încrederea în talentul tău. 

Ia lecții

Dacă simți că nu mai poți să desenezi sau să cânți la un anumit instrument cu aceeași ușurință cu care o făceai altă dată, înscrie-te la cursuri speciale și rupe-ți câteva ore din program pe săptămână pentru a aprofunda aceste îndeletniciri. Nimic nu se poate întâmpla peste noapte, fără muncă și efort consistent, așa că un profesor te va împinge mai mult spre rezultate decât ai putea să o faci singură. Dacă nu ai destul timp să te deplasezi la lecții, abordează profesori care își oferă serviciile acasă măcar de două ori pe săptămână.

Încurajează-te

Dacă ai încercat vreodată să înveți o limbă nouă mai târziu în viață sau dacă ai învățat să mergi pe bicicletă la o vârstă adultă, probabil știi cât de greu este să vezi rezultate rapid. Dacă nu ai răbdare să perseverezi, nu vei reuși să îți duci la bun sfârșit dorința. Există acum nenumărate aplicații care îți amintesc prin notificări să repeți în fiecare zi câte puțin și să-ți găsești timp pentru aceste momente.

Caută pe platformele de socializare grupuri în care găsești oameni cu aceleași interese, care își împărtășesc secretele și practicile. Acest lucru te va motiva. În plus, poți cere sfaturi de la cei aflați în situația ta. 

Repetă

Nu degeaba se spune că este repetiția este mama învățării. Învață și repetă de câte ori este nevoie, până ajungi să-ți recunoști greșelile și să le repari, fără a le mai repeta. În zilele libere rezervă-ți timp pentru cât mai multe sesiuni de repetat. Josh Kaufman contrazice experții care susțin că ai nevoie de 10.000 de ore să înveți ceva și declară că ai, de fapt, nevoie de 20 de ore – adică 45 de minute în fiecare zi, timp de o lună.

Nu sună imposibil, nu? Iar dacă ești deja obișnuită din copilărie cu talentul pe care vrei să-l redescoperi, s-ar putea să ai nevoie de și mai puțin timp. Indiferent cum ar fi, trebuie să fii perseverentă.

Nu refuza să încerci ceva nou sau să-ți redescoperi talentele pierdute din cauza vârstei, deoarece poți să înveți în orice moment al vieții. Tot ce trebuie să faci este să abordezi situația cu seriozitate și pasiune. Restul va veni de la sine.

Material realizat cu ajutorul officedirect.ro

Sursa foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse