Răvășitor: bătrânii refuză ventilatoarele pentru respirat în favoarea celor tineri

Ultimul gest, de supremă bunăvoință, al preotului italian Giuseppe Berardelli din regiunea Bergamo, în vârstă de 72 de ani, care s-a sacrificat cedând voluntar ventilatorul mecanic unui pacient mai tânăr pe care nu-l cunoștea, nu este singular. Același lucru l-a făcut și o femeie în vârstă de 90 de ani, din Belgia.

Nonagenara, Suzanne Hoylaerts din Binkom, Belgia, a fost internată în spital pe 20 martie, când starea ei s-a deteriorat rapid după ce a contractat COVID-19.

Suzanne a solicitat îngrijiri medicale după ce a suferit din cauza lipsei de apetit și a respirației deficitare. Femeia a fost internată în spital, unde a fost testată, rezultatul fiind pozitiv. Conform protocolului medical, pacienta a fost izolată, neavând contact nici cu alți pacienți și nici cu  membri ai familiei care și-ar fi dorit în alte condiții să o viziteze.

Înainte ca starea ei de sănătate să se deterioreze dramatic, bătrâna doamnă le-a făcut cunoscută medicilor dorința ei. Care s-a dovedit a fi ultima. „Nu vreau să folosesc aparatul de respirație artificială. Păstrați-l pentru pacienții tineri și salvați-i pe ei. Eu am avut deja o viață bună', le-ar fi spus acestora femeia. Două zile mai târziu Suzanne a murit, salvând cu siguranță o altă viață…

Judith, fiica bătrânei doamne, a declarat jurnaliștilor ziarului olandez Het Laatste Nieuws, că o doare cumplit de tare faptul că nu a avut ocazia să își ia rămas bun de la mama ei și nici nu i-a fost permis să participe la înmormântarea acesteia. De altfel, cu această traumă se confruntă toți aparținătorii victimelor virusului ucigaș. Judith și-a mai exprimat și consternarea cu privire la modul în care mama ei ar fi putut contacta virusul, susținând că bătrâna nu a părăsit domiciliul pentru că, oricum, era în imposibilitatea de a se deplasa. Mai mult, în locuință fuseseră luate absolut toate măsurile de igienă recomandate, tocmai pentru a o proteja de eventuala îmbolnăvire.

Micul stat al Uniunii Europene, Belgia, care are o populație de doar 11,4 milioane de locuitori, se confruntă cu același deficit de aparate de ventilație mecanică existent la nivel global. Ventilatoarele mecanice sunt echipamente cheie în lupta împotriva bolilor respiratorii, nu doar a afectării determinate de infecția cu coronavirus.

foto: Shutterstock

Citeste și:

În timpul pandemiei de coronavirus unghiile se taie scurt

Iată cum arată, de fapt, REALITATEA, dincolo de pereții caselor noastre

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate