Rata de incidență Covid-19 a scăzut în București. Ce se va întâmpla cu restricțiile?

Numărul de cazuri noi de infectare cu Covid-19 din București a scăzut în ultimele zile, însă autoritățile au anunțat că restricțiile de până acum rămân valabile.

Potrivit unor declarații ale reprezentanților DSP, rata de incidență a scăzut în Capitală, ajungând la 5,34 la mia de locuitori. Cu toate acestea, bucureștenii nu vor beneficia de restricții mai puține. De asemenea, prefectul Capitalei a precizat că el nu prevede o relaxare a acestora, mai ales că specialiștii din domeniul medical anunță un posibil val cinci, acesta presupunând o creștere bruscă a cazurilor.

Cu toate acestea, Guvernul va decide dacă se vor lua noi hotărâri în cazul în care se va ajunge pe un platou al infectărilor mai multe zile la rând. Cea mai mare incidență a cazurilor a fost 16,53 la 23 octombrie, însă acum numărul cazurilor continuă să scadă.

Restricțiile existente, în prezent, sunt masca de protecție obligatorie fie că este vorba de spații închise, fie că este vorba de aer liber, iar în anumite locuri accesul se face doar în baza certificatului verde. De asemenea, cei nevaccinați au interdicție de a circula între orele 22.00 și 05.00. În cazuri urgente, cetățenii care au ales să nu se vaccineze pot completa o declarație pe proprie răspundere, iar cei care lucrează în acest interval pot circula cu o adeverință dată de la locul de muncă.

Anul 2021 nu trebuia să arate așa. Lansarea vaccinului Pfizer-BioNTech a promis un sfârșit previzibil pentru ceea ce se simțea ca o povară eternă. Această speranță a precedat apariția variantei Delta. Mutația rapidă a virusului Covid-19 nu a putut fi prevenită, iar ezitarea la vaccin a fost, fără îndoială, inevitabilă. Cu toate acestea, autoritățile din România sunt optimiste și nu cred că vor fi și anul acesta sărbătorile în pericol. Îndemnul lor este ca oamenii să se vaccineze și să evite pe cât posibil adunările în care ar putea să se infecteze.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri