Raed Arafat, lege pentru femeile însărcinate. Viitoarele mămici ar putea fi obligate să facă asta

Raed Arafat a participat la o conferință internațională „Comportamentul uman în siguranţa rutieră 2022, unde a adus în discuție faptul că la noi în țară multe femei însărcinate nu poartă centură de siguranță. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că în mai multe țări europene, viitoarele mămici sunt obligate prin lege să-și pună centura de siguranță atunci când merg cu mașina.

Toată lumea, inclusiv femeile însărcinate, ar trebui să poarte centura de siguranță în timp ce merg într-o mașină. Centurile de siguranță sunt cea mai eficientă modalitate de a salva vieți și de a reduce potențialele răni în cazul unui accident. Potrivit lui Raed Arafat, centura ar trebui să treacă sub burtă, peste șolduri.

„De ce scutim gravidele să poartă centura? Pentru că centura nu se poartă peste burtă, se poartă peste bazin, sub burtă. O gravidă care va lovi cu burta bordul mașinii, care nu are centură, cu siguranță, cel puțin pierde sarcina, dacă nu se pierde complet și ea dacă iese din parbriz sau ceva. Deci, faptul că am scutit gravidele era un lucru inexplicabil și nu înțeleg de ce scutim gravidele de a purta centură. Zice că afecțiuni medicale care necesită scutire de centură.

Vreau cineva să-mi spună o singură afecțiune medicală care scutește de portul centurii. Mai mult, vreau să vină cineva să-mi arate dacă altă țară europeană are scutire de gravide, sau dacă majoritatea țărilor europene au așa ceva. Vom avea primii 700 de conducători auto din serviciile de ambulanță, 2.400 de pompieri de pe mașinile SMURD-ului, dar și de pe camioanele de intervenție la incendii, care vor fi instruiți pe conducere preventivă, a declarat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Cum poate afecta un accident de mașină sarcina

Conducerea în siguranță și purtarea centurii de siguranță pot proteja femeia însărcinată și copilul acesteia. Cu toate acestea, pot apărea accidente. Iată în ce măsură ar afecta sarcina, potrivit WebMD.

Travaliu prematur. În funcție de cât de gravă este rana, un accident de mașină cauza un travaliu timpuriu (înainte de 37 de săptămâni de sarcină).

Ruptură prematură. Un accident ar putea rupe sacul din jurul copilului înainte ca o femeie să intre în travaliu.

Abrupția placentară. Această afecțiune apare atunci când placenta se separă de peretele uterului înainte de naștere. Acest lucru este periculos deoarece placenta crește în pântec și furnizează bebelușului hrană și oxigen prin cordonul ombilical.

Avort. Când copilul moare în uter înainte de 20 de săptămâni de sarcină.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri