Raed Arafat, declarații privind restricțiile de Sărbători: „Speranţa noastră este ca oamenii să…”

Febra Sărbătorilor de Iarnă este pe cale să se instaleze în casele românilor. Goana după cumpărături pentru bucatele tradiționale, după cadourile pentru cei dragi va fi din ce în ce mai intensă în zilele care vor urma. Cu această ocazie, Raed Arafat a făcut câteva declarații într-o conferință de presă care a avut loc vineri, 3 decembrie.

Raed Arafat a ținut să precizeze că este mult prea devreme să se aducă în discuție eventualele restricții care ar putea să se impună de sărbători. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că în perioada 10-15 decembrie vom avea o situație clară a numărului de cazuri și atunci se vor lua decizii privind modul în care populația României va petrece sfârșitul anului 2021.

„Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează.

Încă este foarte devreme. Cred că va trebui să fie analizat cel puţin undeva prin 10-15 decembrie să vedem care este situaţia. Speranţa noastră este ca oamenii să poată să îşi petreacă în condiţii de respectare a unor măsuri de sănătate publică, să petreacă cât mai aproape de normal, dar acest lucru nu poate fi confirmat la acest moment', a declarat Raed Arafat, potrivit ziareonline.ro.

De asemenea, medicul a mai abordat și subiectul vaccinării obligatorie. Specialistul este încrezător și, deși nu și-au atins obiectivul stabilit privind numărul de cetățeni vaccinați, acesta a declarat că momentan nu s-a discutat despre o măsură atât de dură.

„Austria și alte țări discută de obligativitatea vaccinării, sunt și unele măsuri mai dure acolo unde acum este o creștere a valului și a cazurilor noi. Noi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor și sigur că și datorită măsurilor și poate că și populația devenit mai atentă.

Totuși trebuie să recunoaștem că s-au mai vaccinat, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit. Totuși s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. În acest moment nu este pusă pe masă o discuție fie referitoare la vaccinarea obligatorie, fie la un lockdown pentru nevaccinați', a mai precizat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri