Raed Arafat, declarații de ultimă oră: „Carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă”

Raed Arafat face noi declarații în urma incidenței mari din București și zonele limitrofe. Acesta susține că impactul asupra economiei va fi major dacă se va ajunge la carantinarea Capitalei și a județului Ilfov. Acestă decizie este una extrem de greu de implementat.

În urma numărul mare de cazuri noi de Covid-19 din București și Ilfov, Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat ca timp de 14 zile să se impună carantina în aceste zone. Potrivit șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, acest lucru este dificil de implementat și ar avea repercursiuni grave asupra economiei.

Cseke Attila, ministrul interimar de la Sănătate a declarat că va discuta această recomandare împreună cu reprezentanții Comitetului Național pentru Situații de Urgență, însă Raed Arafat consideră că asta ar însemna ca locuitorii din București și Ilfov să fie izolați de restul țării.

În primul rând carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mai înalt decât o propunere la nivelul INSP pentru că impactul este unul mult mai complex decât aspectul sanitar. Clar că sunt măsuri necesare a fi implementate, unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea mișcării pentru a limita răspândirea virusului. Este un lucru de înţeles.

A carantina Bucureștiul însemna că am izola Bucureştiul de restul României şi asta nu se poate face fără o decizie la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). La acest moment ordinul putea să fie emis conform legii şi validat de CNSU în 48 de ore. Încă suntem în termen.

Mâine am convocat comitetul pe acestă temă, după care vom supune deciziei dacă poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că se va ajunge la a carantina Bucureşti în sensul de a închide Bucureștiul şi Ilfov, în aceste condiţii', a declarat Raed Arafat.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri