A purtat un făt în pântece timp de… 60 de ani. Cum arăta “bebelușul pietrificat”

ecografie sarcina

bebelus de piatra

Huang Yijun a rămas însărcinată la vârsta de 31 de ani. Din nefericire, însă, sarcina ei a fost una ectopică, adică embrionul nu s-a atașat de uter.

În majoritatea sarcinilor ectopice, embrionul se atașează de una dintre trompele uterine. Sarcina ectopică a lui Huang a fost, însă, una atipică, căci embrionul nu se atașase de trompă, ci de abdomen. Doar 1% din cazurile de sarcină ectopică sunt abdominale. De obicei, fătul dezvoltat în cadrul unei sarcini ectopice moare în stadii incipiente, apoi se descompune, iar corpul mamei îl elimină în mod natural.

Conform www.todayifoundout.com, acest lucru nu s-a întâmplat și în cazul chinezoaicei Huang din cauza faptului că fătul se dezvoltase destul de mult. Recomandarea medicală, în cazul ei, a fost înlăturarea fetusului prin intervenție chirurgicală. Huang nu dispunea, însă, de suma de bani care să acopere costul acestei operații, așa încât nu a luat nicio măsură.

În decursul a 60 de ani, s-au format depozite de calciu în jurul fetusului, transformându-l într-un litopedion (“bebeluș de piatră”). Istoria medicală cunoaște o mulțime de astfel de cazuri, însă durata medie în care femeile poartă în pântece un litopedion este de 22 de ani. Huang Yijun avea să depășească de aproape 3 ori durata medie, căci nu și-a permis eliminarea “bebelușului pietrificat” decât 60 de ani mai târziu, la vârsta de 92 de ani.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Diverse