4 portii
Timp de pregatit: 10 min.
Timp de gatit: 1 ora si 5 min.
450 calorii, 11 g grasimi per portie
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 grade C. Intr-un vas cu apa rece, pune cartofii si asaza vasul pe foc. Lasa sa fiarba la foc mic 5 minute din momentul in care apa da in clocot. Scurge de apa si pune cartofii intr-o tava larga. Adauga uleiul, usturoiul si presara rozmarinul. Amesteca, pentru a se unge uniform, si presara sare si piper negru proaspat macinat.
Asaza copanele peste cartofi. Stoarce feliile de lamaie peste carne si cartofi si apoi lasa-le in tava. Da tava la cuptor timp de 1ora, pana ce cartofii se rumenesc si carnea se patrunde complet.
Pont 1: Alege cartofi cu coaja alba – acestia se vor mentine pufosi in interior, iar la exterior se vor rumeni si vor deveni crocanti.
Pont 2: Serveste-l cu garnitura de salata verde si paine proaspata, crocanta.
Pofta buna!