Proprietățile curative ale plantei Aloe vera

Aloe Vera oil

După anul 2000, conceptul de medicină alternativă a devenit tot mai cunoscut și apreciat, iar planta Aloe vera s-a bucurat de o atenție deosebită.

De-a lungul timpului, Aloe vera și-a dovedit eficacitatea datorită elementelor nutriționale remarcabile pentru organism.

Gelul extras din frunzele sale are o mare putere de cicatrizare, este antiinflamator și are proprietăți benefice atât pentru organismul uman, cât și cel animal. Planta s-a dovedit un real ajutor pentru ameliorarea unor afecțiuni precum: artrită, acnee, astm, diabet, sinuzită, eczeme, plăgi, ulcere, colite, candidoză, constipație, conjunctivită, chiar cancer.

În cabinetele de stomatologie, gelul de aloe este folosit pentru a reduce inflamarea și sângerarea gingiilor, în tratamentul paradontozei și pentru cicatrizarea rapidă după diverse intervenții.

De asemenea, antrenorii sportivilor de performanță folosesc această plantă pentru a reduce durerile musculare, luxațiile și rănile acestora, iar producătorii de produse cosmetice au apelat la ea pentru a trata cele mai agresive forme de acnee.

Studiile au indicat că gelul de aloe ucide bacteriile, ciupercile virușii și are puterea de a pătrunde în țesuturile rănite, pentru a grăbi cicatrizarea.

Odată cu înaintarea în vârstă calitatea colagenului scade, dar grație acestei plante procesul de fabricare a colagenului este întreținut și stimulat.

Aloe vera hidratează epiderma, fără să împiedice pătrunderea oxigenului, și stimulează circulația sanguină. Dr. Gregg Henderson afirma că ,, Începând de la nivel celular, Aloe vera regenerează și întreține țesuturile și le face să funcționeze mai bine,,.

Mai mult, fiind bogată în enzime digestive, ajută la buna asimilare a nutrienților, datorită antioxidanților, vitaminelor A, C, E, seleniu și zinc, care protejează organismul de afecțiunile cardiace și de cancer.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate